BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.403,75
HABER /  GÜNCEL

Irak Başbakanı Abadi ABD'den IŞİD'e karşı silah isteyecek

Irak Başbakanı Haydar el Abad, göreve geldiğinden bu yana ilk kez ABD'ye resmi ziyarete gidiyor. Abadi, Obama'yla görüşerek IŞİD'e karşı silah desteği isteyecek. Başbakan ayrıca ABD ve İran'ın IŞİD'e karşı desteğinin birarada yürümesini de talep ediyor.

Abone ol

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, ABD'nin başkenti Washington'a giderek Başkan Barack Obama'yla görüşecek ve Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı silah desteği isteyecek.

Abadi geçen yıl görevi Nuri el Maliki'den devraldığından bu yana ilk kez ABD'ye gidiyor.

Irak Başbakanı, Obama'dan gelişmiş ABD silahları isteyecek. Milyarlarca dolar tutarındaki silahlar arasında Apache saldırı helikopterleri, çeşitli mühimmat ve gözetleme için kullanılan silahsız insansız hava araçları da bulunuyor.

İran'la koordinasyon

BBC Muhabiri Jim Muir Abadi'nin ziyaret esnasında IŞİD'e karşı yürütülen savaşla da ilgili de görüşmelerde bulunacağını, ABD'nin bu savaşa katılımının İran'ın Şii milislere desteğiyle nasıl beraber yürüyebileceğine dair cevaplar da arayacağını söylüyor.

Muir'e göre Tikrit'de son yaşanan çatışmalar Abadi'ye hem İran'ın hem ABD'nin desteğine ihtiyaç duyduğunu göstermiş bulunuyor.

Tikrit'te Şii milisler karadan ciddi ilerleme kaydetmiş olsalar da, ABD öncülüğündeki koalisyonun desteği olmadan IŞİD'e son darbeyi vuramadılar.