BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İntihar girişimi böyle görüntülendi

İntihar etmek için Boğaziçi Köprüsü'ne çıkan bir yazar, intihar edeceğini yazdığı bir mektupla anlattı.

Abone ol

Bir mektup bırakarak intihar etmek için Boğaziçi Köprüsü'ne çıkan genç, 3 saat sonunda polis tarafından ikna edildi.

İnternete "Meth" nickiyle yazan 22 yaşındaki Celalettin Enis Doruk adlı genç, ailesine ve sevdiklerine hitaben, "Köprüye sağ salim gidip korkuluklara vardığım an sevincim doruk noktasına ulaşacak. Biliyorum ki suya çakıldığım an büyük acı çekeceğim. Ancak senelerdir çektiğim acının yanında bu hiç kalacak" şeklinde mesajlar gönderdikten sonra saat 12.30 sıralarında Boğaziçi Köprüsü'ne çıktı.Plakası alınamayan bir otomobille köprünün Ortaköy ayaklarına giderek korkuluklara çıkan genç, 3.5 saat burada kaldı. Daha önce de intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen gencin, köprüye çıkmadan önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nin internet sitesine, intihar girişimiyle ilgili e-mail gönderdiği öğrenildi.

ORTAKÖY'DEN İZLEDİLER

Ortaköy'de gezintiye çıkan vatandaşların ve köprüdeki araç şoförlerinin meraklı gözlerle izlediği intihar girişimi, bölgedeki trafiğin de tıkanmasına neden oldu. Bazı vatandaşların, intihar girişiminde bulunan şahısla aynı karede fotoğraf çektirebilmek için yoğun çaba harcaması ilginç görüntüleri de beraberinde getirdi.

Bir ara psikolog istediğini söyleyen ve yazdığı bazı notları polise veren Doruk, polislerin ikna etmesi sonucu saat 16.00 sıralarında korkuluklardan indirildi. Ortaköy Polis Merkezi'ne götürülen ve Konya doğumlu öğrenilen gencin, polis sorgusunda tutarsız ifade verdiği öğrenildi.


İŞTE O MEKTUP

"Yaklaşık 1 ay süren tedavi sürecimde her biriniz bıkmadan usanmadan benimle ilgilendiniz. Elektro şok tedavisi neticesinde birçoğunuzun adını, işini unuttum, affeyleyin.

Köprüye sağ salim gidip korkuluklara vardığım an sevincim doruk noktasına ulaşacak. Biliyorum ki suya çakıldığım an büyük acı çekeceğim. Ancak senelerdir çektiğim acının yanında bu hiç kalacak. işte bunu bir türlü ifade edemedim size. her an, tarif edilemez bir acı ile yaşamaya çalışıyordum yıllardır. Artık bu acıya bir çırpıda son vermek gerekiyordu, beni affedin.

Babacığım, tek oğlunu, biricik oğlunu kaybettiğini öğrendiğin an dünyan başına yıkılacak. Bir babanın yapacağı her türden fedakarlığı yaparak beni yeterince memnun ettin. Seninle gurur duyuyorum. Ne olur beni unutmaya çalış. üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdin. Kendini bu durumdan sorumlu tutma lütfen.

Annem, dünyanın en tatlı, en saf, en temiz insanı. Seni çok kırdım, hep ağlattım. Ne olur arkamdan bir çılgınlık yapayım deme. inancına göre senin inandığın tanrı sana dayanacak gücü verecek.

Biricik kardeşim, abin seninle hep gurur duydu. Umarım üniversiteni bitirip yargıç olursun. Ben olamadım, bari sen ol.

Arkadaşlarım, her biriniz kendi kanınızdan olmayan bu zavallıyla bıkmadan uğraştınız. Her birinize teşekkür ediyorum. Çabalarınızın boşa gittiği fikrini aklınızdan silin, bu zaten olacaktı.

Bir hukukçu olarak bu şekilde bir suç işlediğimin farkındayım. Ancak tedavilere cevap veremedim. dolayısı ile haksız fiil sorumluluğumun söz konusu olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim."