BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat!

İnternetten 'kapıda ödeme kolaylığı' ilanı ile alışveriş yapan tüketici gelen kutuyu açtığında şoke oldu

Abone ol

Aman dikkat! Dolandırıcılar iş başında... Beğendiğiniz bir ürün internette daha ucuz fiyatına satılıyorsa buna kanmayın. 'Kapıda ödeme kolaylığı' ilanı ile satış yapılan sitelerden gelen ürünler tüketiciyi şoke ediyor.

İnternet üzerinden satış yapan sitedeki “kapıda ödemem kolaylığı” ilanına kanan vatandaşlar piyasa fiyatının çok altında olan cep telefonunu görünce hemen sipariş verdiler. Şikayetvar.com’a gelen şikayetlere göre; ödeme yaptıktan sonra paketi açan vatandaşlar kutu içerisinde cep telefonu yerine cinsel içerikli ürün ve bol miktarda gazete kağıdını görünce şok oldular.

İşte traji komik şikayetlerden bazıları şöyle:

KUTUYU AÇINCA ŞOK OLDU!

“Geçen hafta içerisinde internet sitesinden kapıda nakit ödeme koşulu ile 1 adet cep telefonu sipariş verdim. Ürün ödemesinin ödemesini yaptıktan sonra eve gelip kutuyu açınca içinden cep telefonu yerine 2 adet cinsel içerikli geciktirici sprey ve bol miktarda gazete kağıdının olduğunu görünce şok oldum. Sitede bulunan irtibat numaralarından yetkililere ulaştım. Kendileri bir yanlışlık olduğunu ve yanlış ürün kargoladıklarını söylediler. Yaklaşık 20 gündür herhangi bir şekilde düzeltme olmadı ve cep telefonu gönderilmedi. Sitenin numaraların hiçbirine ulaşılamıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.”

KUTU İÇİNDEN GAZETE KAĞIDI ÇIKTI

“İnternet üzerinden satış yapan bir siteden cep telefonu beğendim. Fiyatı da diğer sitelere göre biraz daha uygundu. Satıcı ile irtibata geçip siparişi verdim. Beni kandıran da ilandaki ‘Kargoyla kapıda ödeme kolaylığı’ oldu ve siparişi verdim. Kargo geldiğinde açıp kontrol etmek istediğinde, görevli ‘ödemeyi yapıp teslim aldıktan sonra paketi açabilirsin’ dedi. Bir an şüpheye düşse de ödemeyi yapıp imzayı attım. Kutu içerisinde bol miktarda gazete kağıdı vardı.Belki bunun içerisine sarmış olabilirler düşüncesi ile kutuyu iyice aradım ama telefon yoktu. İade etmek istediğinde görevli paketi geri almadı. İadenin olabilmesi için paketin açılmaması gerekiyormuş.”

TUTANAK TUTTURMAYI UNUTMAYIN!

Hasarlı ve içi boş gelen kargo paketlerinden sonra gazete kağıdı ile doldurulmuş paketlerin tüketiciler için büyük bir problem oluşturduğunu kaydeden Şikayetvar.com Yetkilileri, "Gazte kağıdı ile doldurulmuş boş gelen paketler sonrası tüketiciler e-ticaret siteleri ile kargo şirketleri arasında kalıyor. Tüketiciler ellerine ulaşan paketler üzerinde hasar, ezilme, kırılma ve yırtılma var ise müşteri bunu kabul etmemeli ve paketi açmadan önce 'paket hasarlı kabul etmiyorum' demeli. Çünkü kargo şirketleri teslim edilirken hasar tespit tutanağı tutulmalıydı diyerek sorumluluktan kaçabiliyor. Tutulan tutanak ile sorumluluk tüketiciden çıkıyor ve kargo şirketine geçiyor. Müşteri kurye ile birlikte hasar tespit tutanağı tutmalı yoksa kurye bırakır gider ya da zorla teslim etmeye çalışır" diye konuştu.