BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  GÜNCEL

İnternette dolandırılmamak için 5 önlem

İnternet dünyasında hazırlanmış basit tuzaklara düşmemek için dikkat edilecek 5 önlem...

Abone ol

İnternet dolandırıcıları her geçen gün yeni bir taktikle karşımıza çıkarken alınacak basit önlemlerle tuzağa düşme riskimizi azaltmak bizim elimizde.

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Murat Göçe de özellikle yeni kullanıcıların kendilerini internet ortamından gelecek tehlikelere karşı korumasının çok önemli olduğunu belirten, dolandırıcılığın internetin her alanında, e-posta, sosyal ağlar ve çeşitli web siteleri gibi kullanıcıların karşısına çıkabileceğini dile getirdi. Murat Göçe, yıllar içerisinde siber suçluların yeni taktikler ürettiğini, kullanıcıların sanal ortamdaki güvenliklerini sadece kendilerinin sağlayabileceğinin altını çizdi.

İnternet dolandırıcılığını virüs, Trojan, casus yazılım, SMS engelleme veya spam gibi diğer İnternet tehlikelerinden ayıran tek özellik siber suçluların hedefinin bilgisayar değil, insan olması. Bu nedenle hiçbir programın kullanıcısına yüzde 100 koruma sağlaması maalesef mümkün değil. Bu nedenle kullanıcıların bizzat kendi çevrimiçi güvenliklerini garanti altına almaları ve buna uygun hareket etmeleri oldukça önemli.