BIST 10.285
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.412,06
HABER /  DÜNYA

İnternet video şantajcılarına dikkat!

Sosyal paylaşım sitelerinde ve sohbet odalarında kandırılan erkekler para tuzağına düşüyor.

Abone ol

Sahte kimlik kullanarak erkekleri kendilerine çeken dolandırıcılar, videolarını kaydettikleri erkeklere şantaj yapıyor, para talep ediyorlar. 

Dolandırıcılar erkekleri kamera karşısında soyunmaya ikna edip videolarını kaydediyorlar. İstediklerini elde ettiklerinde ise foyaları ortaya çıkıyor ama iş işten geçmiş oluyor. Dolandırıcılar tarafından videolarını YouTube'a koymakla tehdit ediliyorlar.

Fransız polisi her gün en az bir tehdit olayı ihbarı aldıklarını açıkladı. Genelde kayıt altına alınmayan bu olayların aslında kişiler için ciddiyeti büyük.

28 yaşındaki adı gizli tutlan kurban yaşadığı olayları şu şekilde açıkladı:

'Kızın biri bana mesaj gönderdi, bende sevindim çünkü genelde ilk adımı kızlar atmaz. Fransız olduğunu söyledi. MSN'de bir süre konuştuktan sonra görüntülü sohbete geçtik. Çok güzel bir kızdı ve daha ileri gitmek ister miyim diye sordu. Ne demek istediğini sordum ve bana üstümü çıkarmamı çünkü beni çırılçıplak görmek istediğini söyledi. Sonra kendisi de soyunmaya başladı ve bende kendimi tamamen kaptırdım. Kızı gerçek sandım ama karşımda soyunan kişi gerçek değildi, sadece bir videoydu. Bir süre sonra bana attığı mesajı görünce gerçeği anladım: 'Videonu çektim, görmek ister misin?' Videoyu izledim. Yüzüm ve geri kalan her şey çok net görülebiliyordu videoda. Benden yaklaşık 500 Euro istedi.'

Benzer olaylardan ötürü kendini öldüren erkekler var. Şantajcılar özellikle kurbanların yüzünü de videoya dahil ediyorlar. Adını, yaşadığı yeri belirten kurbanların kişisel bilgilerini de özellikle yayınlıyorlar. 

Buna benzer videoları gördüğünüzde kınayabilirsiniz, ama onların kurban olma ihtimalleri var, ve dikkatli olmazsanız bir gün siz de kurban olabilirsiniz.