BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL

İnternet tarikatçısı serbest

İnternet dolandırıcılığı iddiası ile yargılanan "Hans Von Ayberg" takma adlı Bülent Ayberk ile eşi tahliye edildi.

Abone ol

Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nde internet dolandırıcılığı iddiası ile yargılanan "Hans Von Ayberg" takma adlı Bülent Ayberk ile eşi ve müşteki sanıkların yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Bülent Ayberk'in, "adli kontrolde tutulması" ve "yurt dışına çıkma yasağı" şartı ile tahliyesini kararlaştırdı.

Balıkesir'deki duruşmaya değişik illerden çok sayıda Hans olarak tanıdıkları Bülent Ayberk'e gönülden bağlı olduklarını ifade eden devlet memuru şahit olarak katıldı. Mahkeme heyetinin tek tek ifadelerine başvurduğu Bülent Ayberk taraftarları, kendisini internetten tanıdıklarını ve chat yaparak tanıdıklarını ifade ettikleri Bülent Ayberk'e gönüllü olarak zaman zaman para gönderdiklerini, tüm amaçlarının Ayberk'e çok daha rahat bir hayat sürdürmek olduğunu, kimse tarafından dolandarılmadıklarını ve şikayetçi olmadıklarını belirttiler.
Sabah başlayan ve yaklaşık 3 saat süren duruşmada mahkeme, Bülent Ayberk'i tahliye ederken, Ayberk'i destekleyen sevenleri adliye koridorunda kararı alkışlarla karşıladı.