BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.394,89
HABER /  GÜNCEL

İnternet Medyası kurumsallaştı!

Dünya devleri geleceğin adını 'İnternet Medyası' koydu. Türkiye'nin en çok 'tık'lanan siteleri başdöndürücü gelişmeler karşısında biraraya geldi ve ilk adımı attı.

Abone ol

Türkiye İnternet Medyası ile 6 yıl önce tanıştı. O gün bu gün yaşamımız değişti, geleneksel medyaya ciddi bir alternatif doğdu ve gelişti. Bu süreçte giderek güçlenen ve kurumsallaşan İnternet Medyası, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atarak İnternet Medyası Derneği’ni kurdu.

Türkiye’nin önde gelen İnternet Haber Siteleri tarafından kurulan İMD’nin kurucu Başkanı Hadi Özışık, bu kurumsallaşma ile İnternet Medyası’nın geleceğine dönük önemli bir adım atıldığını belirtti. Basın Meslek ilkeleri doğrultusunda yayın yapan sitelerin toplumda önemli bir açığı kapattığını belirten Özışık, bazı sitelerin de habercilik etiğinden uzak yayınlarla toplumu yanılttığını; bilerek ama bilmeyerek yapılan bu hataların en aza indirilmesinde mesleki kurumsallaşmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.

İMD, İnternet sitelerinin daha sağlıklı, doğru yayıncılık yapabilmesi için gereken düzenlemeleri yapacak; İnternet sitelerinin karşılaştıkları güçlüklerle birlikte mücadele ederek toplumsal sorumluluklarını daha etkili bir şekilde yaşama geçirmelerine yardımcı olacak.

İMD’nin kurucu üyeleri şöyle : Hadi Özışık (İnternethaber), Kadir Çelik(Objektifhaber), Tanyel Yılmaz (Haberciler), Ramazan Kurnaz (Haberin Merkezi), Yurtsan Atakan (Hürriyet), Ömer Özgüner (Medyatava), Kazım Kılınç (Haber1), Şener Aygün (Jurnalturk), Mehmet Sakin (Zaman), M. Aydın Özdalga (Haber3), Özlem Ulueren (Mynet Haber)

İnternet Medyası Derneği kuruluşuna destek veren kurucu sitelerin listesi:

1.
2.
3.
4. www.dorduncukuvvetmedya.com
5. www.spor3.com
6.
7. www.internethaber.com
8. www.jurnalturk.com
9. www.objektifhaber.com
10. www.haber1.com
11.

12.
13. www.habervitrini.com
14. www.mynet.com
15. www.haberinmerkezi.com
16. www.medyacafe.com
17. www.turktime.com
18.
19. www.medya24.com
20. www.hurriyetim.com.tr
21. www.haberx.com
22. www.medyafaresi.com
23. www.superpoligon.com
24. www.aktifhaber.com
25. www.haber3.com
26. www.internetspor.com
27. www.tgrthaber.com.tr
28.
29.
30. www.ajansspor.com