BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternet kullanıcıları her gün 1,5 milyon saldırıyla karşı karşıya

Kaspersky Lab uzmanları 2018’de çevrimiçi kaynaklardan gelen yaklaşık 2 milyar saldırıyı önledi ve tüm dünyada 21 milyondan fazla benzersiz zararlı nesne tespit etti.

Abone ol

Elde edilen istatistiklere göre, geçtiğimiz yıl dünya genelinde son kullanıcı bilgisayarlarının %30’u en az bir kez zararlı yazılım saldırısına uğradı.

Kaspersky Lab, META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesinde zararlı yazılım bulaşma sayısında %11 artış tespit etti. Bölgede günde ortalama 1,5 milyon, yılda ise 575 milyon saldırı gerçekleşti.

Uzmanlar META bölgesini hedef alan kimlik avı saldırılarında %78’lik bir artış gözlemledi. 2018’de düzenlenen toplam saldırı sayısı 20 milyon oldu. Fidye yazılımları da bölgede sıkça görüldü. Bir önceki yıla göre %128 artan saldırı sayısı 1,2 milyona ulaştı.

İnternet saldırılarından korunmak için ne yapılmalı?

- Bilmediğiniz kaynaklardan gelen şüpheli dosyalara veya eklere dikkat edin ve bunları açmayın.
- Güvenmediğiniz kaynaklardan uygulama indirip kurmayın.
- Bilmediğiniz kaynaklardan gelen bağlantılara veya şüpheli gözüken reklamlara tıklamayın.
- Güçlü parolalar belirleyin ve bunları düzenli olarak değiştirmeyi unutmayın.
- Güncellemeleri her zaman yapın. Bazı güncellemeler kritik güvenlik sorunlarını çözer.
- Office veya antivirüs yazılımları için güvenlik sistemlerini devre dışı bırakmanızı isteyen mesajları görmezden gelin.
- Sistem türünüze ve cihazlarınıza uygun, Kaspersky Internet Security veya Kaspersky Security Cloud gibi sağlam bir güvenlik çözümü kullanın.