BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  DÜNYA

İngiltere'deki Türkler AB referandumu için ne diyor?

İngiltere'de AB referandumu öncesi Türkiye kökenli seçmenler ülkenin birlik içinde kalmasını istiyor.

Abone ol

Birleşik Krallık'ta 3 gün sonra yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumunda oy kullanacak Türkiye kökenli seçmenler, ülkenin birlikte kalarak yoluna devam etmesini istiyor.

Hackney Belediyesinde sığınmacılarla ilgili çalışmalarda bulunan ve 40 yıldır İngiltere'de yaşayan 64 yaşındaki Ali Rıza Aksoy, ülkenin AB'deki geleceğine ilişkin kararını vermekte zorlanmadığını ve oyunu posta yoluyla şimdiden kullandığına dikkati çekti.

AVRUPA'YA "EVET" YAZILI POSTER

Ülkenin birlikte kalmasını isteyen ve 2009 yılında İngiltere'ye yerleşen matbaa işletmecisi Bilgehan Aslan matbaasının kapısına "Avrupa'ya evet" yazılı bir poster astığını bildirdi.

Aslan, "Birlikte kalınmasını desteklediğimizi göstermesi için kapımıza böyle bir poster astık." diyerek, matbaaya gelen müşterileriyle de referandum tartışmalarına ilişkin sohbet ettiğini ve çoğunluğun birlikte kalmaktan yana görüş bildirdiğini aktardı.

"SAĞCI POLİTİKA YÜKSELİŞE GEÇER" UYARISI

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Birleşik Krallık Başkanı Turhan Özen, Britanya'nın kozmopolitliğine vurgu yaparak, Brexit halinde daha fazla sağcı politikaların yükselişe geçeceği uyarısında bulundu