BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.394,45
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de sezonun ilk kupası Manchester City'nin

Wembley'deki finalde Sunderland'i 3-1 yenen Manchester City Lig Kupası'nın sahibi oldu. City Menajeri Manuel Pellegrini takımının başında ilk kupasını kazandı ve İngiltere'de sezonu üç kupayla bitirmeyi hedefliyor.

Abone ol

İngiltere'de 2013-2014 sezonunda Lig Kupası'nı Manchester City kazandı. City pazar günü Wembley Stadı'nda oynanan finalde kupanın sürpriz takımı Sunderland'i 3-1 mağlup etti.

Manchester City böylece 1970 ve 1976'dan sonra üçüncü kez Lig Kupası'nı müzesine götürdü.

Pazar günkü finalde, Sunderland maçın ilk yarısını 10. dakikada Borini'nin attığı golle önde kapandı. Ancak ikinci yarıda maça ağırlığını koyan City; Yaya Touré, Nasri ve Navas'ın golleriyle sezonun ilk kupasını kazandı.

Karşılaşmayı izleyen BBC yorumcularından Robbie Savage, Manchester City Menajeri Manuel Pellegrini'nin devre arasında yaptığı konuşma ve City'nin ikinci devredeki bambaşka oyunu nedeniyle övgüyü hak ettiğini söyledi.

Savage'a göre Wembley'in tarihindeki en güzel gollerden birini atan Toure, halen dünyanın en iyi futbolcularından biri.

Manchester City geçen sezon yine Wembley'de Federasyon Kupası'nda final oynamış ancak sürpriz bir sonuçla Wigan Athletic'e 1-0 mağlup olmuştu. İki takım bu sezon da pazar günü Federasyon Kupası'nda bu kez çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

Pellegrini'nin hedefi üç kupa

Sezon başında City'nin başına geçen Şilili menajer Manuel Pellegrini ise Pazar günkü zaferi ile takımının başında ilk kupasını kazanmış oldu.

Pellegrini, İngiltere'de sezonu üç kupayla kapatarak tarihi bir başarıya imza atmayı hedefliyor.

İngiltere'de şu ana kadar hiçbir takım aynı sezonda hem lig şampiyonluğunu, hem Federasyon Kupası'nı hem de Lig Kupası'nı kazanmadı.

Manchester City halen İngiltere Premier Ligi'nde 26 maçta topladığı 57 puanla dördüncü sırada. Ancak iki maçı eksik olan City, bu maçlarını kazanırsa averajla liderliğe yükselecek.

City Şampiyonlar Ligi'nde ilk 16'ya kalmış ancak Barcelona'ya sahasında 2-0 mağlup olmuştu. Bu maçın rövanşı 11 Mart Salı günü Nou Camp'da oynanacak.