BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'İngiltere'de aranan şüpheliler Kıbrıs'ta'

Değişik suçlardan İngiltere'de aranıp da Kıbrıs'ta saklandığı düşünülen şüphelilerin ele geçirilmesi için bir kampanya başlatıldı.

Abone ol

İngiltere'de değişik suçlardan aranıp Kıbrıs'ta saklandığı düşünülen şüphelilerin ele geçirilmesi için bir kampanya başlatıldı.

Sekiz erkek ile bir kadını içeren aranan kişiler listesi, İngiltere'deki Ağır Organize Suçlar Dairesi SOCA, suçla mücadele konusunda faaliyet gösteren Crimestoppers vakfı ve Kıbrıslı yetkililer tarafından ortaklaşa hazırladı.

Listede üst sıralarda yer alan ve uyuşturucu satışı, sevkiyatı ve yolsuzluk suçlamasıyla aranan Martin Evans adlı şüphelinin 2001'de kaçtığı ve Kıbrıs'ta yaşadığı düşünülüyor.

Listedeki üç kişinin Türk kökenli olduğu belirtiliyor.

Zygos Operasyonu adı verilen ve uyuşturucu, hırsızlık, yolsuzluk, cinsel saldırı gibi suçlardan aranan suçluları hedefleyen kampanyaya ve suçlulara dair ayrıntılı bilgiler günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak.

Crimestoppers'in kurucusu Lord Ashcroft, "Suçlu olduğu düşünülen bu kişiler adaletten kaçmak için Kıbrıs'ı sığınılacak bir yer olarak görüyor olabilir, ama bölge halkı ve orada yaşayan İngilizlerin yardımlarıyla daha fazla kaçamayacaklarına inanıyorum" dedi.

Listedeki dokuz kişi hakkında Avrupa çapında tutuklama emri çıkarıldı.

Bunların Kıbrıs Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs'ta yaşadıkları düşünülüyor.

SOCA Müdür Yardımcısı Martin Molloy, "yurt dışında saklanan kaçaklar genellikle bulundukları yerdeki suç çevrelerinin bir parçası haline gelerek oradaki topluma da zarar vermeye devam ederler. Biz hayatı onlara zehir edecek ve İngiltere'ye getirip adaletin karşısına çıkaracağız" dedi.

Crimestoppers, kampanya için bir internet sitesi hazırladı ve listedeki kişilerle ilgili bilgi sahibi olanlardan destek çağırdı.

Daha önce de benzer girişimlerde bulunan kuruluş, 2006'da İspanya'da saklanan suçluları hedefleyen Captura Operasyonu ile listesinde bulunan 65 şüpheliden 49'unu ele geçirmişti.