BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de 1400 'isyancı' hakim karşısına çıktı

İngiltere'de polisle çatışmaların ve yağma olaylarının yaşandığı isyanın ardından yargılanan kişi sayısının 1400 olduğu açıklandı.

Abone ol

İngiltere'de iki hafta önce yaşanan isyan ve yağma olayları nedeniyle toplam 1400 şüphelinin hâkim karşısına çıktığı bildirildi.

Adalet Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, hâkim karşısına çıkan bu kişilerden 157'si mahkûm olurken, 327'si kefaletle serbest bırakıldı ve yaklaşık 800'ünün ise tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Sulh Ceza Hâkimlerinin baktığı davalarda tutuklu yargılanmasına karar verilenlerin oranı yüzde 62 civarında.

Ülke genelinde başka olaylar söz konusu olduğunda ise bu oran yüzde 10 civarında seyrediyor.

İngiltere'deki Sulh Ceza Mahkemeleri diğer mahkemelerin aksine jüri olmaksızın yargılama yürütüyor.

Mark Duggan adlı bir kişinin polis tarafından vurularak öldürülmesi üzerine patlak veren olaylarda polisle yoğun çatışmalar yaşanmış, bazı binalar ateşe verilmiş ve dükkânlar yağmalanmıştı.

Adalet Bakanlığı'nın açıklaması, İngiltere'de polise gözaltına alınan herkesin tutuklanmasına yönelik bir emir belgesinin dağıtıldığı iddialarının sonrasına rastlıyor.

İngiltere'de hükümet de, polisin ve mahkemelerin, özellikle siyah gençlerin katıldığı isyan dalgasına karşı özel bir yaklaşım geliştirmesi gerektiğini belirtmişti.

Cezaevleri müdürleri de önceki günlerdeki açıklamalarında İngiltere ve Galler bölgesinde geçen hafta hapse atılan 677 kişi ile birlikte toplam 86.608 kişinin cezaevinde olduğunu belirtmişti.