BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.507,58
HABER /  GÜNCEL

Ankara'dan Bingazi'ye destek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'daki Kaddafi karşıtlarının merkezi Bingazi'de görüşmelerde bulundu.

Abone ol

Türkiye dış işleri bakanı Ahmet Davutoğlu, Bingazi'de Libyalı isyancıların temsilcileriyle bir araya geldi.

Kaddafi karşıtlarının kurdukları Libya Ulusal Geçiş Meclisi başkanı Mustafa Abdülcelil'le görüşen Davutoğlu, Kaddafi karşıtlarının aldıkları son askeri başarılardan sonra Libya devriminin hedefe ulaşacağından herkesin emin olduğunu söyledi.

Yaşanmakta olan geçiş sürecinde Türkiye'nin tüm imkânlarıyla Libya halkının yanında olduğunu belirten Davutoğlu, "mübarek Ramazan ayında Türk halkın kalbinin bir yarısı Somali, bir yarısı Libya için atıyor" dedi.

Davutoğlu sorulan bir soru üzerine Türkiye'nin Ulusal Geçiş Meclisi'ne 100 milyon doları hibe, 100 milyon doları nakit, 100 milyon doları ise proje kredisi olmak üzere 300 milyon dolar kaynak aktarma taahhüdünde bulunduğunu belirtti.

"Libya için yeni bir gün"

Davutoğlu dün Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da yaptığı açıklamada, "Bugün Libya için yeni bir gün. Yeni bir Libya'nın inşa edilmesinin önündeki en önemli aşamalardan biri gerçekleşiyor" demişti.

Kaddafi karşıtlarının oluşturduğu Ulusal Geçiş Konseyi'ni desteklediklerini ve Libya'ya bir ziyaret düzenlediğini hatırlatan Davutoğlu, Konsey ve Başkan Mustafa Abdülcelil yönetiminde birleşik bir Libya'nın kurulacağına inandığını ifade etmişti.

Ahmet Davutoğlu, Bingazi'ye yapacağı ziyareti yalnızca Türkiye dış işleri bakanı sıfatıyla değil aynı zamanda Libya Temas Grubu sıfatıyla da gerçekleştiriyor.

Temas grubu, NATO'ya bağlı ülkeler, Arap devletleri ve diğer örgütleri bir araya getiriyor.

Türkiye Temmuz ayı başlarında, Geçici Ulusal Konsey'i Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıdığını açıklamıştı.