BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,18
ALTIN 2.450,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İngilizce konuşan zabıtalar geliyor

Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bugün TRT 1'de canlı yayınlanan "Sabah Haberleri"ne konuk oldu.

Abone ol

Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bugün TRT 1'de canlı yayınlanan "Sabah Haberleri"ne konuk oldu. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'nun da Eyüp Sultan Meydanı'ndan canlı yayına katıldığı Sabah Haberleri'ni Tunç Tuncel sunuyor. Meydan'da Erkan Turan'ın Eyüp Belediyesi hizmetleriyle ilgili sorularını cevaplayan Başkan İsmail Kavuncu, Zabıta biriminin yeniden yapılandırıldığını belirterek, "Yabancı dil bilen, Eyüp Sultan tarihi konusunda bilgili, mevzuata hakim, hal ve hareketleriyle Avrupai standartlarda, donanımlı bir zabıta ekibi oluşturuyoruz" dedi.

Başkan İsmail Kavuncu, TRT 1'deki Sabah Haberleri kuşağında ayrıca son günlerde gerçekleştirilen belediye hizmetleriyle ilgili de bilgi verdi. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bugün 4 mahallede 11 kuaförde hanımlarımız için ücretsiz saç kesimi yapılacağını kaydeden Başkan şunları söyledi:

"İlçemizde yakında başlayacak en önemli hizmetlerimizden biri de Eyüp Sultan Camii çevresinin düzenlenmesi çalışması olacak... Cami çevresindeki eskiyen taşlar sökülerek özel granit taşları döşenerek vatandaşlarımızın ibadetlerini daha rahat gerçekleştirecekleri bir konuma getirilecek. Ayrıca esnafımızla yaptığımız anketle Fahri Korutürk Caddemizdeki değişimi belirledik. Yer döşemeleri, aydınlatma sistemleri, esnafların tek tip tabelaları, çiçekleri, banklarıyla yepyeni bir Eyüp Sultan göreceğiz bu yıl içerisinde... İnşallah Ramazan ayına kadar bu restorasyon işimizi bitirmiş olacağız. Ayrıca bu yıl içerisinde temelini atacağımız yeni nikah salonu/kültür merkezimiz de büyük bir açığı kapatmış olacak."

"I'm Zabıta"

TRT Sabah Haberleri muhabiri Erkan Turan, Başkan'la sohbetinin ardından Meydan'da uygulamalı olarak tarih ve İngilizce dersleri alan Eyüp Belediyesi zabıtaları ve öğretmenleriyle de keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.