BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.399,61
HABER /  DÜNYA

İngiliz milyarderden Kobani çağrısı!

Dünyanın en güçlü şirketlerinden Virgin’in sahibi Richard Branson, IŞİD kuşatmasındaki Kobane için çarpıcı bir çağrı yaptı.

Abone ol

İngiltere’nin ve dünyanın en güçlü şirketlerinden Virgin şirketler zincirinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Richard Branson; ‘Kobane’deki mevcut durum beni son derece üzüyor, Kürtlerle uzlaşma ve barışı sağlamak için Türkiye acil olarak bu tarihi fırsatı Kobane’ye yardım ederek kullanmalı.’ diye yazdı.

Bünyesinde farklı iş alanlarında 400 şirketi barındıran Virgin Group’un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Richard Branson Kobane için acil yardım çağrısı yaptı. Virgin Group web sayfasında Richard Branson imzasıyla yayınlanan ‘Kobane’deki vahim durum, uzlaşma için bir fırsat’ başlıklı yazıda Türkiye’ye çağrı yapan Branson, bu tarihi bir fırsat Türkiye için ve Türkiye’nin Kobane’ye yardım ederek Kürtler uzlaşma ve barışı sağlayabilir dedi.

TÜRKİYE KÜRTLERİ DÜŞMAN OLARAK GÖRMEMELİ

Branson yazısında şunları belirtti; ‘‘Türkiye, Kürtleri düşman olarak görmemeli. Kürtlere, Kobane üzerinden onur ve saygı çerçevesinde yaklaşılmalıdır. Eğer Türkiye bu konuda gerekli desteği verirse, Kürtlerle yeni ve aydınlık bir başlangıç yapabilir. Ama Türk devleti bunu yapmazsa sonuçları malesef ağır ve derin olabilir.’’

Türkiye’nin yaşanabilecek bir katliamın önüne geçebileceğini kaleme alan Branson; ‘Türkiye acil olarak İşid’e karşı kendilerini koruyan ve savaşan Kürtlere yardım etmelidir. Bu Türkiye için tarihi bir fırsattır.’

"KOBANİ'DEKİ DURUM BENİ ÇOK CİDDİ ÜZÜYOR"

Kobane’de yaşanan durumun kendisini derinden üzdüğünü belirten Branson yazısına şöyle devam etti; ‘‘Kobane’deki durum beni çok ciddi derecede üzüyor. Yüzbinlerce Kürt yerinden edildi, 500 civarından insan katledildi. Kobane’ye yardıma gitmek isteyen Türkiyeli Kürtlere sınırlar kapatıldı, gitmeleri engellendi. Daiş’in ağır silahlarına karşı kendilerini savunabilmek için ihtiyaç duyulan malzemelerin geçişine izin verilmiyor.’’

"TÜRKİYE BU TEHLİKELİ GİDİŞİ GÖRMELİ"

Branson yazısının sonunda başta Türkiye olmak üzere dünyanın genelinde Kobane için yapılan protesto eylemlerine dikkat çekerek, Türkiyenin bu tehlikeli gidişatı acil olarak görmesi ve Kürtlere kendilerini savunabilmeleri için gerekli ihtiyaçları karşılaması çağrısı yaptı.

Richard Branson Kimdir?

Virgin Group bünyesinde iletişim ve ulaşım sektörleri başta olmak üzere 400 şirket bulunuyor. 1950 yılında Londra’da doğan Richard Branson, Virgin Group’un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı. Forbes 2012 Milyarderler listesinde dünyanın en zengin Altıncı İngilizi olarak yer aldı. Servetinin 5 milyar sterlin civarında olduğu düşünülüyor.
İlk ticari başarısını henüz 16 yaşında iken çıkardığı Studentadlı dergi ile kazandı. 1971 yılında günümüzde dünya çapında yaygınlaşmış Virgin Megastore zincirinin ilk mağazasının açtı. Gösterişli ve rekabete dayalı stil ve satış stratejisi ile, Virgin Markası özellikle 1980’li yıllarda hızlı bir şekilde büyüdü. Bu şekilde aynı strateji ile Virgin Atlantic Airways adıyla havayolu şirketi ve Virgin Records adlı müzik şirketini büyüttü.