BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
HABER /  DÜNYA

'Berlin'den Türkiye'ye akıl vermek  kolay!'

Almanya Dışişleri Sözcüsü Schaefer, gazetecilerin sorusuna "Berlin'de rahat oturup Türkiye'ye akıl vermek çok kolay" diyerek yorum yapmadı.

Abone ol

Alman hükümeti, muhalefetteki Yeşiller Partisi'nin IŞİD ile mücadele için asker gönderme çağrısını reddetti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Federal Basın Evi'nde düzenlenen toplantıda, Almanya'nın IŞİD'e karşı mücadelede erken zamanda Irak'ın kuzeyinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKYB) askeri malzeme göndermeye karar verdiğini belirterek, Almanya'nın "tüm riskleri titiz bir şekilde değerlendirdiği ve bu kararın doğru olduğuna inandığını" ifade etti.

'TÜRKİYE OLAYLARIN İÇİNDE'

Türkiye'den beklentilerinin sorulması üzerine de Schaefer, Türkiye'ye tavsiyelerde bulunamayacağını belirterek, ''Berlin'de rahat oturup Ankara'ya ve Türkiye'ye akıl vermek çok kolay olduğunu'' ifade etti.

Suriye ve Irak ile uzun sınıra sahip olan Türkiye'nin Ortadoğu'daki gelişmelerden etkilendiğine işaret eden Schaefer, Türkiye'nin bu konuda sadece önemli bir aktör değil, aynı zamanda olayların içinde olduğunu vurguladı.

Almanya'nın da söz konusu olaylardan etkilendiğini, ancak Türkiye'nin olduğu gibi doğrudan etkilenmediğine dikkati çeken Schaefer, Steinmeier'in Türk mevkidaşıyla düzenli bir şekilde görüştüğünü kaydetti.