BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,24
HABER /  GÜNCEL

İngiliz çifte imam nikahı

İngiliz çift Türkiye'de evlendi. Üstelik de müslüman adetlerine göre...

Abone ol

Ölüdeniz'de 2002 yılında tanışan İngiliz çift yine Ölüdeniz'de evlendi. Türk adetlerince evlenen ve Hristiyan olan İngiliz çiftin nikahını caminin imamı kıydı.

İnşaat işçisi olan Paol Davis ve banka müdürü Joliette Drewer'in tamamen Türk usul ve adetlerine göre yapılan düğün töreninde davul ve zurna çalındı.

Oynayıp, göbek atan İngilizler, nikah için bir de sürpriz hazırladı. Türk adet ve usullerine tam bir bağlılıkla gerçekleştirilen nikahta ikisi de Hristiyan olan çift, Müslüman adetlerine göre evlendi. Paol Davis ve Joliette Drewer'in nikahı Hisarönü Camii İmamı Şükrü Girgin tarafından kıyıldı.

İNGİLİZCE MAKAS KESMİYOR

İmam Girgin, hazırladığı İngilizce metini okuduktan sonra çiftin yüzüklerini taktı. Yüzükleri birbirine bağlayan kurdelenin kesilmesi sırasında İngilizce olarak "makas kesmiyor" esprisini de yapan İmam Girgin, nikahın kıyılmasının ardından çiftlere mutluklar diledi.

PAPAZ YERİNE ÇAĞRILMADI

Hristiyan olan çiftin nikahının Müslüman imam tarafından kıyılmasına yönelik soruları değerlendiren Şükrü Girgin, "Papaz bulamadıkları için gelmiyoruz. Beni bütün cenazelere ve düğünlere çağırıyorlar" dedi

Nikah törenlerinin imam eşliğinde yapılmasını kendilerinin istediğini söyleyen İngiliz çift ise, düğünlerinin tam bir Türk düğünü olması için imamı davet ettiklerini aktardı. Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğini ifade eden çift, şunları ifade ettiler: "Hocayı kesinlikle papaz yerine getirmedik. Türkiye'yi çok seviyoruz. Onun için burada Türkiye'de evlendik. Eksik bir şey kalmasın diye imamı da biz davet ettik. O da geldi bize mutluluk diledi, hiç ayrılmayalım diye dua etti."