BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

İngiliz anneler itiraf ediyor: Yalan söylüyoruz

5 bin anneyi kapsayan büyük bir anket, çok sayıda kadının ev hayatı ve çocuk yetiştirme yöntemleri konusunda yalan söylediğini ortaya koyuyor.

Abone ol

İngiltere'de yapılan bir anket, kendisini ''mükemmel anne'' imajına uymak zorunda hisseden çok sayıda kadının ev hayatına ilişkin sürekli yalanlar ürettiğini ortaya koydu.

Anneler, diğer annelerle ya da okulda öğretmenlerle görüşürken çocuklarının ne sıklıkta televizyon izlediği ya da evde nasıl beslendikleri konusunda yalanlar söylüyor.

Annelikle ilgili Netmums adlı internet sitesinin yaptırdığı ankete yaklaşık 5 bin anne katıldı.

Sitenin yöneticisi Siobhan Freegard, ''Çok sayıda kadın mükemmel anne olma baskısı altında, kendini sürekli yetersiz hissediyor. Herkes birbiriyle daha dürüst olmalı.'' diyor.

Ankete yanıt veren kadınların yaklaşık üçte ikisi, anneliğin zorlukları konusunda yeterince dürüst olmadığını, hemen hemen yarısı mali sıkıntılarını ört bas ettiğini, ve dörtte biri, çocuklarının televizyon izleme saatini olduğundan düşük gösterdiğini itiraf ediyor.

Ayrıca her beş anneden biri, çocuklarıyla geçirdiği oyun oynama zamanını abarttığını söylüyor.

Netmums sitesi, okul kapısı önünde ya da çocuk parkında bir araya gelen kadınlar arasında bir annelik yarışının yaşandığını söylüyor.

Ankete göre her on anneden dokuzu, kendisini diğer annelerle karşılaştırdığını itiraf ediyor.

İnternet sitesi ''Gerçek Annelik Devrimi'' adlı bir kampanya başlattı. Amaç, mükemmellik efsanesine uymaya çalışan anneleri, kendilerini oldukları gibi kabul etmeye davet etmek.

Anketten çıkan sonuçlara şaşırmadığını söyleyen sosyolog Frank Furedi, günümüzde anne-babalar üzerinde toplumdan kaynaklanan baskıların giderek arttığını ve çocuk yetiştirmenin aileler arası bir yarışmaya dönüştürüldüğünü söyledi.