BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.496,77
HABER /  EKONOMİ

İNG Bank Türkiye'ye kadın eli değecek

ING Bank Türkiye'de Genel Müdür Nagel'ın yerine 1 Ekim itibarıyla Pınar Abay geliyor...

Abone ol

Hollanda merkezli ING Grubu, Türkiye'deki bankasının başına 34 yaşındaki Pınar Abay'ı atadı. BDDK onay verirse Abay'ın sektörün en genç genel müdürü olacak.

Yönetim danışmanlığı şirketi McKinsey&Company'nin Türkiye Yönetici Ortağı olarak çalışan Pınar Abay, bankacılık sektöründe faal olan ikinci kadın genel müdür unvanını alacak.

ING Bank Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Pınar Abay oluyor. Bankanın Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Abay, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) iznine bağlı olarak ING Bank Türkiye Genel Müdürü olarak atanacak. Pınar Abay, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin'den sonra halihazırda bankacılık sektöründe faal olarak çalıyan ikinci genel müdür unvanını alacak.

1 Ekim tarihine kadar ING Bank Genel Müdürlük görevini sürdürecek olan Wilfred Nagel bu tarihten itibaren ING Grubu Risk Yönetimi Başkanı ve ING Bank ve ING Sigorta İdare Kurulu Üyesi olarak görev yapacak. ING Bank dün BDDK iznine bağlı olarak 1 Ekim itibarıyla Abay'ın ING Bank Türkiye Genel Müdürü olarak atanacağını bildirdi. Pınar Abay dünyanın en prestijli yönetim danışmanlığı şirketlerinden biri olarak kabul edilen McKinsey&Company'nin Türkiye Yönetici Ortağı olarak görev yapıyor.

ULUSLARARASI DENEYİMİ VAR

McKinsey&Company'ye 1998 yılında katılan Abay, kariyeri boyunca Türkiye ofisine ek olarak New York ve San Francisco ofislerinde de görev almış ve çok sayıda uluslararası finansal kuruma hizmet verdi. Abay bankacılık alanında özellikle şube ağı yönetimi, çok kanallı bankacılık, bankacılık stratejisi ve operasyonları da dahil olmak üzere Avrupa genelinde uzman olarak kabul ediliyor.

Pınar Abay, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden yüksek şeref listesinde mezun oldu. Abay'ın ayrıca Harvard Business School'dan işletme yüksek lisans derecesi (MBA) bulunuyor. Pınar Abay, evli ve iki çocuk sahibi.

"ABAY'A ÇOK GÜVENİYORUZ"

1 Ekim itibarıyla Amsterdam'daki ING Grup Risk Yönetimi Başkanı, ING Bank ve ING Sigorta İdare Kurulu Üyesi olacak Wilfred Nagel, Pınar Abay'a övgüler yağdırdı. Nagel, şunları kaydetti:

"1.5 yıl önce katıldığım ING Türkiye ailesinden hem hüzün hem de gururla ayrılıyorum. Görev sürem boyunca, buradaki ekiple çalışmaktan ve Türkiye gibi gelecek vaat eden bir pazardaki yapılanmamızda görev almaktan mutluluk duydum. Türkiye'de oldukça yeni bir banka olmamıza rağmen, sektörde bugüne kadar birçok yeniliğe imza attık ve farklı alanlarda bilinirliğimizi artırmaya devam ettik. Türkiye pazarına olan güçlü inancımız nedeniyle ING Yönetim Kurulu, Türkiye'deki varlığımızı daha da geliştireceğine inandığı bir Türk'ün Genel Müdür olarak atanmasına karar verdi. Yeni Genel Müdürümüz Pınar Abay'ın liderliği ve zengin deneyimi ile ING Bank'ın Türkiye operasyonunu daha ileriye taşıyacayacağına inancımız tam. ING Bank Türkiye, Pınar Abay'ın liderliğinde Türk bankacılık sektöründe fark yaratacak ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edecek."