BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  SPOR

Infantino'ya 3 Temmuz sorusu!

İstanbul'da düzenlenen FIFA Zirvesi'nin sonunda basın toplantısı düzenleyen FIFA Başkanı Gianni Infantino, soruları yanıtladı.

Abone ol

FIFA Zirvesi için İstanbul'a gelen FIFA Başkanı S, basın toplantısında soruları cevapladı. 3 Temmuz süresince UEFA'da görev yapan Infantino'ya bu dönemle ilgili pişmanlığının olup olmadığı soruldu.

FIFA Zirvesi toplantısı için İstanbul'a gelen FIFA Başkanı Gianni Infantino, TFF Başkanı Yıldırım Demirören hakkında da konuştu. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in iddaa ihalesini almasını değerlendiren Infantino, düşüncelerini aktardı.

''ÇOK HOŞUMA GİTMİYOR BÖYLE ŞEYLER''

"Ayrıntılarına vakıf değilim ama çok hoşuma gitmiyor böyle şeyler. Muhtemelen hukukçu bir kişiliğim olduğu için mesleki deformasyondan ötürü hoşlanmadım. Tam detaylarına hakim olmadığım için konuşmakta rahat değilim. FIFA içinde de bununla ilgilenecek kurumlar var."

'3 Temmuz konusunda pişmanlığınız var mı?' şeklinde gelen soruya Infantino; "Herhangi bir pişmanlık söz konusu değil. Sonuçta bağımsız kurullardan bahsediyoruz. UEFA ve FIFA'da bağımsız kurullar ilgileniyor. Tek üzüntümüz şu olabilir, bütün bu işlerden para kazananlar sadece avukatlar. Bu işler yıllarca sürüyor ve işin sonunda hukukçular için iyi bir iş oluyor. Şu anda bazı dosyalar var, ödemeler, transferlerle ilgili Türkiye'den dosyalar var. Sadece Türkiye'den değil, başka ülkelerden de çeşitli dosyalar var. Türkiye'deki durum iyileşiyor. FFP kurallarının devreye girmesiyle birtakım değişiklikler de oldu. Kurallara saygı gösterilmesi gerekiyor. Genellikle çok tartışmalı yerlere gelebiliyoruz ama bu tartışmaların sonunda olumlu bir yere varmak lazım. Kulüplerin başkanları bir şey söyleyince herkes onları dinliyor. Önemli görevlerde olanların, herkesi serinkanlı olmaya davet etmesi önemli.' yanıtını verdi.