BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  POLİTİKA

İnce'yi Kılıçdaroğlu'na şikayet etti!

CHP'li Muharrem İnce sık sık Başbakan Erdoğan'a sataşınca Erdoğan çareyi Kılıçdaroğlu'na şikayet etmekte buldu

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Hükümet programı üzerine görüşmeler Başbakan Erdoğan ile CHP Grup Başkanvekili arasında karşılıklı tartışmaya neden oldu. Başbakan Erdoğan kürsüdeyken sık sık sözünü kesen CHP'li İnce'ye yanıt verirken en son kızıp CHP liderine seslenerek, "Yanınızdakine sahip çıkın" dedi.

Erdoğan'ın bu sözlerine öfkelenen İnce, "Sayın Başbakan, ben milletvekiliyim, ben milletvekiliyim. Benimle konuşacaksınız!" diye tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan ile İnce arasındaki ilk atışma AK Parti hükümetinin icraatlarını anlatırken yaşandı.

Muhalefetin hükümetin icraatlarını görmesini isteyen Erdoğan'a İnce, "İsmet Paşa'nın sayesinde çok partili yaşam oldu." diye karşılık verdi. Ardından şu diyalog yaşandı:

Erdoğan. Geç o işi canım.
İnce. Onun için mi dua ediyorsunuz İsmet Paşa'ya?
Erdoğan: Geç o işi, geç, geç...
İnce: Onun sayesinde Başbakan oldunuz.
Erdoğan: Geç o işi, geç o işi...
İnce: Onun için mi dua ediyorsunuz?
Erdoğan: Geç o işi. Ne alakası var, ne alakası var?
İnce: Kim geçti çok partili yaşama?
Erdoğan: İsmet Paşa'nın sayesinde bu ülkenin ne bedeller ödediğini de biz biliyoruz, bunları da biliyoruz. Hadi geç, geç o işi.
İnce: Yazıklar olsun.
Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konya Alâeddin Camisi'yle alakalı İnönü'ye talimat veriyor "Burayı restore ettir." diye çünkü ahır olarak kullanılıyordu...
İnce: Bunu nerede okudunuz ?
Erdoğan: ...ve temizletmiyor, restorasyonunu yaptırmıyor. Ebediyete intikal ediyor Atatürk ve orayı restore ettirmek de bize kalıyor. Bundan haberin var mı?
İnce: Bunu nereden okuduysanız...
Erdoğan: Hepsi belge, belge.
İnce: ...cumhuriyet düşmanı bir yazardır.
Erdoğan: Benim yâdım belgelerle konuşmaktır. Havada, tavada değil, bunları öğreneceksiniz.
İnce: Yazıklar olsun.

ERDOĞAN'LA İKİNCİ ATIŞMA

İnce ile Erdoğan arasındaki atışma bununla sınırla kalmadı. Muhalefete "Herkes dünyada birinci olan Türkiye'yi konuşuyor, siz ise yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz" diye seslenen Erdoğan'a İnce bu kez, "Cami arazisinin imarını değiştirip rezidans yaptınız mı? Kaç tane cami arazisi değişti?" diye seslendi.

Erdoğan bu kez Kılıçdaroğlu'na dönerek şunları söyledi:
"Yanınızdakine biraz sahip olun, ağzından çıkanları duysun! Cami arazilerini rezidans yapmak size yakışır, bize değil! Onları siz iyi bilirsiniz!"

İnce Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na seslenmesine kızarak, "Sayın Başbakan, ben milletvekiliyim, ben milletvekiliyim. Benimle konuşacaksınız! " diye karşılık verdi ancak Erdoğna bu sözlere yanıt vermeyerek sözlerini sürdürdü.

DİN TİCARETİ TARTIŞMASI

Bu arada CHP'li Mahmut Tanal da Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında "Din ticareti de yapmadınız!" diye mi bağırdı. "Bakın, çok ayıp oluyor!" diyen Başbakan Erdoğan, "Değerli arkadaşlar, biz dini yaşarız, tüccarlığını siz yaparsınız. Farkımız bu" dedi. Erdoğan'ın sözleri AK Partililerden yoğun alkış aldı.