BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İnce'den Kapusuz'a Efendi yanıtı

İktidar ile muhalefet arasında "Recep Bey", "Kemal Efendi" polemiği sürüyor. CHP'den Ak Parti'ye "Efendi" yanıtı geldi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçadroğlu için "Kemal Efendi" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'a yanıt verdi.

İnce,  “Sayın Kapusuz, 'efendi' hitabını, Genel Başkanımızın efendiliğini, kibarlığını tescil etmek için kullandıysa sorun yok. Genel Başkanımızın, AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın saygısına ihtiyacı yoktur” dedi.

İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, “Kemal Efendi... Saygı gösterirsen saygı görürsün” yönündeki sözlerine, yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Muharrem İnce, “Yırtık ayakkabı giyen küçük Tayyip döneminden, etrafı çevrili villalarda yaşayan, gemicik sahibi 7 yıldızlı otellerde tatil yapan Recep Bey dönemine geçişi halka anlatamayanlar, bunların üzerini kapatmak için Genel Başkanımıza kendi akıllarınca Kemal Efendi diye hitap ederek, milletimizin Genel Başkanımıza ve partimize olan ilgisini küçümseyebileceklerini düşünüyorlar” dedi.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe sözlüğünde “efendi” kelimesinin, “görgülü, nazik ve kibar” anlamına geldiğine işaret eden İnce, Kılıçdaroğlu'nun da efendi olduğunu ve bunun herkesçe bilindiğini ifade etti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun, milletin efendisi değil, millete hizmet etme derdinde olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'nun, “efendi” hitabından gocunmayacağını vurguladı.

İnce, şunları kaydetti:
Sayın Kapusuz, bu hitabı millete efendilik taslamayan, çiftçiye 'ananı da al git' demeyen, talebini iletmeye çalışan yurttaşlarımıza 'yaygara yapma' diye bağırmayan Genel Başkanımızın efendiliğini, kibarlığını tescil etmek için kullandıysa sorun yok. Sayın Kapusuz, Genel Başkanımıza sataşarak, hep peşinde koştuğu Meclis Başkanlığı ve bakanlık koltuğunu elde edeceği düşüncesiyle nafile çabalar içine girmiştir. Milletimiz, sakallı olup olmadıkları bile belli olmayanlara değil, kul hakkı yiyenlerden hesap soranlara saygı gösterir. O nedenle yolsuzlukların, usulsüzlüklerin üzerine giden, kul hakkı yiyenlerden hesap soran ve soracak olan Genel Başkanımızın, AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın saygısına ihtiyacı yoktur.