BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.432,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İnce o görüşmede Erdoğan'a bakın ne demiş

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, AK Parti ziyaretinde Erdoğan ile olan diyaloğunu anlattı. İnce, Kılıçdaroğlu'nun adaylıkla birlikte kendisini değil Erdoğan'ı harcadığını ileri sürdü.

Abone ol

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Star TV’nin seçim özel yayınına konuk oldu. Gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan İnce, Erdoğan ile ikili görüşmesinde aralarında geçen diyaloğu da anlattı.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Star TV'de Seçim Özel Programı'nda Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine değinen İnce, 340 milletvekili hedeflediklerini söyledi.  İşte Muharrem İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:

Dün İstanbul'daydım. Nokta mitingler yaptık. Büyük İstanbul mitingi için antrenman yapıyoruz. Şuana kadar 35 - 40 Büyükelçiyle bir araya geldik. Vizyonumuzu anlatıyoruz. Kars'ta bir miting yaptık bugün. Orada hayvancılıkla ilgili önerilerimizi anlattık. Hayvancılarımızın çobanlarımızın sigorta primlerini devlet ödeyecek. Yoksa Arjantin'den Uruguay'dan hayvan alırız.

Karslı kardeşlerime de Vanlı kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Yarın Ankara ve Aydın'a geçeceğiz. Millet ittifakı olarak 340 milletvekili çıkaracağımızı tahmin ediyorum 

APOLET AÇIKLAMASI

Ben sayın generalin iftara katılmasında hiçbir sakınca görmüyorum. Generalin beni eleştirirken alkışlamasına ben kızıyorum. Bu siyasi bir mesajdır. Ben davet etsem korkar gelemez. İftara ister katılsın ister katılmasın bu benim umurumda değil. Subaylar ordu personelleri siyasete katılamazlar. Balkan Savaşını hatırlayalım. Benim eleştirildiğim yerde general alkış tutamaz. Sözümün arkasındayım cumhurbaşkanı olduğumda emekliye sevk edeceğim.

"SOYLU'NUN KALİTESİNİ ANLARSINIZ"

Soylu'nun Bafra'da Erdoğan'a ne söylediğine bakarsınız. Kalitesini anlarsınız. Benim ne FETÖ ile ne de PKK ile işim olmaz. FETÖ'cü PKK'lı arıyorlarsa kendi içlerine baksınlar. Fetullah Gülen için bize haykırışlarını hatırlasınlar. Ben baştan söyledim. O komutan Afrin'de görev yapmış, kahramanlık yapmış olabilir. Ama siyasete bulaşamaz.

“GÜLEN’İ AYAĞIMA GETİRTECEĞİM”

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumundan Gülen’in Türkiye’ye nasıl iade edileceğini de anlatan İnce, “Bu çok basit. Yargı sistemini değiştirdiğimiz zaman olacak. Siz, yargınızı önce 81 milyona inandırırsanız buna diğer devletlerde inanır. Şu an Erdoğan istediği kişiyi tutuklatıyor. Erdoğan ‘serbest bırakın’ deyince bırakıyorlar, ‘tutuklayın’ deyince tutukluyorlar. Bizim Erdoğan’la bir farkımız var. O ayağına gitti bense Gülen’i ayağıma getireceğim” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU SİZİ HARCADI’ İDDİASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İnce’yi aday yaparak saf dışı bırakmak istediği iddialarına da sert tepki gösteren İnce, “Adaylıkta Erdoğan, Kılıçdaroğlu sizi harcadı dedi. Ben de kedisine, ‘birini harcadı ama o ben değilim sensin’ dedim. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun; size rakip olmuş birini cumhurbaşkanı yapıyorsunuz. Bu egodan uzak bir durum. O yüzden harcama-marcama yok. Harcanacak biri varsa o da Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.