BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
HABER /  GÜNCEL

İnce apoletlerini sökecekti! Yeni rütbesini Erdoğan takacak

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Korgeneral Metin Temel için seçim meydanlarında "rütbesini sökeceğim" demişti. YAŞ'ta orgeneralliğe yükselen Temel Paşa'nın yeni rütbesini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takacak.

Abone ol

24 Haziran seçimleri öncesi CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 'Apoletlerini sökeceğim' dediği Metin Temel paşa YAŞ kararıyla Orgeneralliğe terfi etti. Ama Muharrem İnce hem 24 Haziran seçimlerinde hem de seçimden sonrası giriştiği CHP Genel Başkanlığı yarışında hüsran yaşadı.

TÖREN 29 AĞUSTOSTA... Orgeneralliğe yükselen Metin Temel'in yeni rütbesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takacak. Süperhaber'in haberine göre, Metin Temel ve rütbesi Oramiralliğe yükseltilen Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal'ın yeni rütbeleri 29 ağustos tarihinde gerçekleştirilecek törenle takılacak.

İNCE NE DEMİŞTİ?.. CHP'li İnce, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını alkışlayan Metin Temel paşayı, 30 Ağustos’ta emekli edeceğini söylemişti. İnce, “Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

'HATA YAPTIM'... Aynı Muharrem İnce, seçimi kaybettikten sonra ise Metin Temel'i hedef alan "Apoletlerini sökeceğim" sözleri için "Hata yaptım" diyerek itirafta bulunmuştu.