BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

İmralıdan sızma var!

İmralı tutuklusu Öcalan Türkiye'de yaşananlar hakkında aynı gün nasıl fikir beyan edebiliyor. Bakın bakan ne dedi?

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İmralı’dan sızma olduğunu ‘zımnen’ de olsa itiraf etti ve bu konuda Abdullah Öcalan’ın avukatları hakkında soruşturmalar olduğunu bildirdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İlhan Selçuk ile ilgili aynı gün içinde İmralı’ya haber gittiği ve basın organlarına aynı gün içinde İmralı çıkışlı haber ve yorumlar yapıldığını hatırlatan ve ‘bu sızma nasıl oldu?’ diye soran MHP Hatay milletvekili Turan Çirkin’e yanıt veren Şahin, “21 Mart 2008 tarihinde hükümlü, avukatları ile görüşmüştür. Söz konusu hükümlünün avukatları hakkında görevlerinden dolayı soruşturmaların bulunduğu kayıtlarımızın tetkikinden anlaşılmıştır” dedi.

Bakan Şahin, hükümlü Öcalan’a kanunların tanıdığı haklar çerçevesinde radyo ve gazete verildiğini de belirterek, söz konusu hükümlünün açıklamaları ya da bu kişi lehine yorumları içeren haberlerden dolayı bir gazeteye 4, bir başka gazeteye 55 ve bir diğer gazeteye de 15 adet dava açıldığını, internet sitelerinden çıkan bu tür haberlere ilişkin olarak da 16 adet suç duyurusu yapıldığını da kaydetti.