BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İmralı mesajı gündemimizde birinci derece değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İmralı’dan verilen mesajların kendileri için gündemde olan birinci derecede hadise olmadığını...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İmralı’dan verilen mesajların kendileri için gündemde olan birinci derecede hadise olmadığını belirterek, “Bizim gündemimizde olan hadise adeta kardeşler arasında yaşanan bu çatışma anlayışından Türkiye’nin kurtarılmasıdır ki aklı selim devam ediyor. Süreçten memnuniyet bölge halkında var. Bölge halkının yanında bu süreci yöneten iktidarda da bu irade var" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, valilik tarafından düzenlenen resmi bayramlaşma töreninde katıldı. Bursa protokolüyle birlikte vatandaşların bayramını kutlayan Bakan Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bayramın kardeşlik ikliminde yaşanmasının çok önemli olduğunu ve bu huzur ve kardeşlik ortamının devam etmesini dileyen Bakan Çelik, “Bölgemizde, dünyada, Ortadoğu’da olup bitenlere baktığınız zaman yapabileceğimiz tek şey buradan bu bölge halklarına da ülkelerine huzur ve barış temennilerimizi iletmek olacaktır” dedi.

“İMRALI’NIN MESAJI BİZİM BİRİNCİ DERECEDE GÜNDEMİMİZDE OLAN HADİSE DEĞİL”
Terörist başı Abdullah Öcalan’ın dün ziyaretten dönen BDP aracılığıyla ilettiği mesajının sorulması üzerine Bakan Çelik, uzun yıllar terörle mücadele eden Türkiye’nin bugün kardeşlik ve barış çerçevesinde geldiği noktanın çok önemli olduğunu belirterek, “Kimin ne açıklama yaptığından ziyade Türkiye’de barışın ve kardeşliğin devam edip etmediği, huzur ortamının yaygınlaşıp yaygınlaşmadığı, huzurun kök salıp salmadığı son derece önemlidir. Bu çerçevede devletin kurumları ve siyasi erk olarak sorumlu yetkililerin yaptığı açıklamalar meyvelerini veriyor. Netice, burada kan akmamasıdır. Türkiye‘nin enerjisini içeride tüketmemesidir. Bu çerçevedeki gelişmeleri böyle değerlendirmek doğru olur. Yoksa bunları kişilere has, bir siyasi partinin yapacağı toplantı veya yapılması istenen toplantılar şeklinde değerlendirmeyi ben doğru bulmuyorum. İmralı’dan söylenen verilen bu anlamdaki mesajlar neyi içeriyor, bunlar bizim birinci derecede gündemimizde olan hadise değildir. Bizim gündemimizde olan hadise; adeta kardeşler arasında yaşanan bu çatışma anlayışından Türkiye’nin kurtarılmasıdır ki, aklı selim devam ediyor. Süreçten memnuniyet bölge halkında var. Bölge halkının yanında bu süreci yöneten iktidarda da bu irade var. Ve inşallah bu barış ve huzur ortamı devam edecek” diye konuştu.
(İHA)