BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,73
HABER /  DÜNYA

Türkiye’yi korkularından kurtardık

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, açıkladıkları demokratikleşme paketleriyle Türkiye’nin büyüdüğünü, güçlendiğini ve Türkiye’yi korkularında...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, açıkladıkları demokratikleşme paketleriyle Türkiye’nin büyüdüğünü, güçlendiğini ve Türkiye’yi korkularından kurtardıklarını söyledi.
Kurban Bayramı’nı memleketi Yozgat’ta geçiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Bozdağ, “Hükümetlerimiz döneminde pek çok demokratikleşme paketi ortaya koyduk, attığımız her adımla Türkiye’yi büyüttük, Türkiye’yi güçlendirdik, Türkiye’yi korkularından kurtardık. Bazılarını korkularından kurtardık. Ama hala korkanlar, korkularına teslim olanlar var. Her paket geldiğinde bölündük, her paket geldiğinde parçalandık, her paket geldiğinde yok olduk diyen felaket tellalları var. Her paket Türkiye’yi bölseydi, parçalasaydı, bugüne kadar Türkiye diye bir şey kalmazdı. Peki ne oldu, her paket Türkiye’yi daha güçlendirdi, birliğimizi daha güçlendirdi, beraberliğimizi daha güçlendirdi. Topluma pompalanan korkuların yersiz ve anlamsız olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koydu. İşte yeni attığımız adım da bu anlamda önemli bir adımdır” dedi.

“TÜRKİYE 56 BÖLGE, 125 ÜLKEDE KURBAN KESİP YARDIM EDİYOR”
Kurbanları sadece Türkiye’nin içindekilere değil, Türkiye’nin dışındaki ihtiyaç sahiplerine de ulaştırmanın imkanını, yolunu aradıklarını ve bulduklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Şuan itibariyle Türkiye Kızılayı yurt içi ve yurt dışında 40 bin civarında kurban kesimi yapıyor. Bunların yaklaşık 13 bin civarındaki kısmını Türkiye içerisinde, 27 bin civarındaki kısmını Türkiye dışında kurban olarak kesip oradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı, bu sene 88 bin 200 kurban kesimi gerçekleştiriyor. Bu kurbanlardan 80 bin tanesini 56 bölgede, 125 ülkede kesiyor. Tam 56 bölge, 125 tane ülkede Türkiye Diyanet Vakfı 80 bin kurban kesiyor. Öte yandan Türkiye içinde de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 8 bin 200 Diyanet Vakfı tarafından kurban vekaleti veren kardeşlerimizin adına kurban kesiliyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu fevkalade önemli bir şey. İnsanlarımızın kurbanlarını Türkiye’nin dışındaki ihtiyaç sahiplerine de gönderiyor. Bunun iki yönden bizim için kıymeti var. Birincisi ülkemizdeki refah seviyesinin yükselmesinin bir göstergesi. Zira Türkiye’de kurban kesenler kendi yakın komşularına, akrabalarına, ihtiyaç sahiplerine bunu ulaştırıyor, daha fazlası var, onu da uzak komşularına, başka ülkelerdeki insanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere ulaştırıyor. Bu Türkiye’nin kurban münasebetiyle yardım elinin, şefkat elinin, merhamet elinin 125 ülkeye ulaştığının da bir göstergesidir. Allah hamdolsun böylesi güçlü bir ülkenin vatandaşı olmayı bize nasip etti” diye konuştu.

“BELEDİYE SEÇİMLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Türkiye’nin artık seçim iklimine girdiğine, bayramın birinci sohbet konusunun seçimler olduğuna değinen Bozdağ, “Sohbetlerde kim belediye başkanı oluyor, kim il genel meclis üyesi oluyor, hangi parti kazanıyor, nerede ne oluyor bunlar konuşulacak ve bayramlaşma sohbetlerimizde ana gündem bu olacak. Bundan sonra da 30 Mart’a kadar bu gündemin değişme ihtimali yok. Her geçen gün bu yoğunlaşarak devam edecektir. Bize düşen biz bu gündem içersinde kendi gündemimizi planlı ve programlı bir şekilde bayramı da vesile bilerek insanlarımıza ulaşmak ve paylaşmaktır. Yozgat’ın her tarafı AK Parti hizmetleriyle buluştu. Hizmetten nasibini almayan, hizmetin olmadığı en ufacık bir nokta dahi Yozgat’ta yok. Belediye seçimleri neden önemli? Bu ibrayı ve bu yetkiyi milletten almadığımızı göstereceği açısından da çok önemli. Sadece Yozgat’ın siyaseti açısından değil, sadece Ankara’nın siyaseti açısından değil, Türkiye’nin siyaseti açısından değil, Türkiye’nin siyaseti açısından da önümüzü gösterecek bir projeksiyon özelliği taşıdığı için çok çok önemli. Herkes gözünü kulağını buraya dikmiş. Neden çünkü belediye seçiminde bir tökezletirsek, arkasından cumhurbaşkanlığı seçiminde tökezletiriz, arkasından öbür seçim bizim dediğimiz olur, eski Türkiye yeniden ihya ederiz diye pusuda bekleyenler, rüya görenler var. Ama her seçim onların rüyalarını kabusa çevirdi. Yine yatsınlar bakalım 30 Mart’ta kan ter içinde uyanacaklardır. Çünkü bu millet artık eski Türkiye diyenlere dönüp selam bile vermiyor. Yeniyi istiyor, daha iyiyi, daha doğruyu, daha güzelini istiyor. Her şeyin en iyisini istiyor. Türkiye’de yeni olanı, iyi olanı, en iyi olanı siyaseten bu kadro temsil etti, bu kadro ortaya koydu, daha ileri noktalara taşıma noktasında da çabasını ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, daha sonra Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 89. yıl dönümü kutlama törenine katılarak, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ile birlikte vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak, bayramlarını kutladı.
(İHA)