BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  GÜNCEL

İmamın taciz tuzağı şok etti

Zonguldak'ta kızıyla ders çalışmak için evine gelen 13 yaşındaki kızı taciz ettiği iddiasıyla yargılanan imamın ifadesi şok etti

Abone ol

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Hacıibadi Köyü'ndeki Baloğlu Camii imamı 37 yaşındaki C.B., kızıyla ders çalışmak için evine gelen 13 yaşındaki K.B.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 1.5 yıldır tutuklu yargılanıyor. Duruşmada, küçük yaşta evlatlık verildiği için çocuklara karşı sevgisinin çok olduğunu söyleyen C.B., "Küçük bir kızın yanağını sıkmak veya ısırmak suç oluşturur mu?" diyerek tahliyesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre cinsel istismar olayı 2008 ve 2009 yıllarında gerçekleşti. C.B., arkadaşıyla ders çalışan kızı Ş.B.'yi çeşitli bahaneler ile dışarıya gönderdikten sonra, K.B.'ye cinsel isbtismarda bulunduğu iddia edildi. Bu durumdan rahatsız olan K.B., C.B.'nin evine gitmemeye başladı.

'DAYISIYIM' DİYEREK OKUL MÜDÜRÜNÜ ARAMIŞ

Bunun üzerine okulunu arayıp kendisini K.B.'nin dayısı olarak tanıtan C.B., okul müdürüne, "Dersleri zayıfmış hocam. Çocuk bilgisayarda ders çalışsa dersleri daha iyi olmaz mı? Köyümüzün imamı evine bilgisayar almış. Siz tavsiye etseniz de imamın evine gidip ders çalışsa" diyerek küçük kızın evine gelmesini sağlamaya çalıştı. Durumdan şüphelenen okul müdürünün talimatı üzerine K.B. ile konuşan sınıf öğretmeni, küçük kızın imamın cinsel istismarına maruz kaldığını öğrendi. Okul müdürünün durumu bildirdiği K.B.'nin ailesi de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Gözaltına alınan C.B. savcılıktaki ifadesinde suçlamayı kabul etmezken, K.B.'nin kızıyla küstüğünü düşündüğünü, bunun nedenini öğrenmek için okulu aradığını, kızının psikolojisinin bozulmaması için de kendisini K.B.'nin dayısı olarak tanıttığını ileri sürdü.

15 YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Aralık 2009'da tutuklanan C.B. hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada tutuklu sanık C.B. hazır bulundu. Duruşmada, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından, 'Cinsel istismar sonucu oluşan travma sonrası stres bozukluğu geliştiği ve ruh sağlığının bozulduğu' yönünde rapor verilen K.B.'nin, sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'nda 19 Eylül 2011'de muayene edileceği belirtildi.

'KÜÇÜK ÇOCUKLARA SEVGİM ÇOKTUR'

Sanık C.B.'nin avukatı, suç niteliğinin değişme ihtimali gerekçesiyle müvekkilinin tahliyesini talep ederken savcı, suçun niteliği, delil durumu, kuvvetli suç unsuru ve kaçma şüphesi dikkate alınarak, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Bunun üzerine söz alan C.B., "Kuvvetli suç şüphesi söylüyorsunuz. Bunun ne olduğunu anlamak istiyorum. Ben küçük yaşta evlatlık verildiğim için küçük çocuklara karşı sevgim çoktur. Bu nedenle küçük bir kızın yanağını sıkmak veya ısırmak suç oluşturur mu? Suçsuzum. 18 aydır tutukluyum, tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme, suçu işlediği konusunda kuvvetli suç şüphesini gösteren olgular bulunması, bazı delillerin toplanmaması, kaçma ve delilleri etkileme şüphesi nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

AÇIK DENİZLERDE SEKS PARTİSİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Antalya polisinin "Batı hattı" adını verdiği fuhuş operasyonunda gözaltı sayısı 69'a yükseldi. Fuhuş çetesinin, polis takibinden kurtulmak için açık denizde tekne içerisinde seks partileri düzenlediği belirlendi

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün fuhuş çetesine yönelik operasyonun düğmesine bastı. "Batı hattı" adı verilen operasyonda 48 adrese baskın yapan 300 polis, 2'si kadın 38 kişiyi "fuhuşa aracılık ve yer temin etmek" suçlamasıyla gözaltına aldı. Operasyonda ayrıca Rusya, Ukrayna, Moldova, Türkmenistan ve Fas ve Türk uyruklu 31 hayat kadını yakalandı.

Çete üyelerinin, geceliği 750 lira ile 2 bin dolar arasında değişen fiyatlarla kızları erkeklere pazarladığı belirlendi. Özel VIP araçlarla taşınan kadınların bazı özel müşterilerin isteği üzerine açık denizde bekleyen teknelere götürüldüğü ve burada seks partileri yapıldığı polis tarafından tespit edildi. Aralarında ünlü kişilerin de bulunduğu müşterilerin otel ya da evlere güvenmediği zaman tekne partileri istediği kaydedildi. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor. 

ÜNİVERSİTELİ GENCİN FECİ SONU

HABERİ DDİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Trakya Üniversitesi Muhasebe Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Volkan Aymergen, dün gece alkol aldıktan sonra arkadaşları ile birlikte kaldığı evde bu sabah ölü bulundu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Edirne'de 1'nci Murat Mahallesi Bülent Alamut Caddesi'ndeki Kardelen Apartmanı 2'nci katta öğrenci evinde oturan Volkan Aymergen, dün gece birlikte kaldığı aynı yaştaki C.T. ve O.K. isimli arkadaşları ile dışarı çıktı. Evlerine yakın bir alanda gece boyunca alkol alan gençler daha sonra evlerine döndü.

Odalarına çekilerek uyuyan üniversitelilerden Volkan Aymergen, sabah erken uyanan diğer arkadaşları tarafından burnu kanamış ve hareketsiz bir şekilde bulundu. Arkadaşlarının ihbarıyla eve gelen 112 ekipleri üniversiteli gence müdahale etti. Yaklaşık yarım saat boyunca kalp masajı yapılan Aymergen yaşama döndürülemedi.

LİSELİ GENCİN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Muğla'nınBodrum İlçesi'nde staj için geldiği otelde kendilerine tahsis edilen lojman odasında ölü bulunan Adana Ceyhan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Muammet İsa Soysal'ın İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde, ölüm nedenin 'karbonmonoksit zehirlenmesi' olduğu ortaya çıktı.

Ceyhan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden 34'ü geçen 3 Mayıs'ta 5 günlük staj için Bodrum'un Gümbet Semti'ndeki bir otele geldi. Otelin personel lojmanlarına yerleşen öğrenciler, otelden çıkıp bir süre dolaştı. Öğrencilerden 17 yaşındaki Muammet İsa Soysal, yanındaki 10 arkadaşıyla bir restoranda yemek yedi doğum gününü kutladı. Bu arada gruptan bazıları iddiaya göre rakı da içti. Öğrenciler, staj yapacakları otele saat 20.30'da geri döndü. Saat 03.00 sıralarında 11 öğrenci mide bulantısı, kusma şikayetiyle ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KANIDNA ALKOLE RASTLANMADI
Öğrencilerden doğum gününü kutlayan Muammet İsa Soysal'ın hastaneye getirildiğinde öldüğü anlaşıldı. Diğer 10 öğrenci ise serum bağlanarak, tedaviye alındı. Doktorlar alkol veya gıda zehirlenmesinden şüphelendiklerini söyledi. Muammet İsa Soysal'ın cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir'e getirildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Soysal'ın vücudundan ölüm sebebinini belirlenmesi için parça ve kan örneği alındı. Ön otopside de Muammed İsa Soysal'ın kanında alkole rastlanmadı.

AİLE OTELİ SUÇLADI
Aile ısrarla çocuklarının alkol kullanmadığını belirterek oteli suçladı. Amca Halil Soysal şunları söyledi:

"Alkolden zehirlenerek öldüğü iddiaları tamamen asılsızdır. Otelde kaldıkları odalar aşırı derecede pis. Benim yeğenim otelde öldü. Devletimize güveniyorum. Odada koku dikkat çekmiş. Kanal patlaması, kimyasal madde, gaz kaçağı veya temizlik maddesi olabilir. Cep telefonları ve cüzdanları çalınmasın diye kapı ve pencereyi kapatmışlar. Koku gelince de her tarafı açıp havalandırmak istemişler. Felaket buradan kaynaklanıyor."

Kazakistan'da çalışan, oğlunun ölümü üzerine yurda dönen baba Ömür Soysal da, "İçeri girilmeyecek kadar kötü koktuğunu söyleyen öğrenciler, akşam 08.30'da odalarına çekildiklerini, uyuyana kadar da havalandırdıklarını bizzat bana söyledi. Zehirli odada çocukları yatırmışlar. Türkiye'de stajyer öğrencileri köle gibi çalıştırıp, gaz odalarına tıkar gibi yatıranlar hesabını vermeli" dedi.

AMCA VE BABANIN İDDİASI DOĞRU ÇIKTI
İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucu hazırlanan rapor amca ve babanın iddilarını doğru çıkardı. Muammet İsa Soysal'ın otopsi için vücudundan alınan parçalardan yapılan patolojik inceleme sonucunda, genç öğrencinin karbonmonoksit zehirlenmesinden öldüğü ortaya çıktı. İddiaya göre otelin zemin katında kurulu bulunan ve sıcak su elde etmek için kulanılan mazotla çalışan kazanın, tahliye baca borusunun Muammet İsa Soysal'ın ve arkadaşlarının yattığı ikinci kattaki odanın içinden geçtiği ve delik olduğu, delikten karbonoksit gazı sızdığı belirtildi. Delik olan boruya en yakın Soysal'ın yattığı ve zehirlenmeden en çok onun etkilendiği, diğer çocukların ise dumandan fazla etkilenmedikleri vurgulandı.

Adli Tıp Kurumu'nın hazırladığı rapor, olayı soruşturan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılık gelen rapora göre olayın sorumluları hakkında iddianame hazırlayıp dava açabilecek.

YOLCU OTOBÜSÜ DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Aşırı hız yaptığı ve şoförünün uyukladığı söylenen yolcu otobüsü, sabaha karşı işçi taşıyan servis otobüsüne arkadan çarptı. 04.30 sıralarında meydana gelen kazada 2 ölü, 33 yaralı var.

Turgutlu İlçesi yakınlarında Erol Duldular (42) yönetimindeki yolcu otobüsü, dün sabaha karşı 04.30 sıralarında Mahmut Zengin (53) yönetimindeki işçi servisine arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen ve metrelerce sürüklenen işçi servisinde bulunan ve Turgutlu yakınlarındaki bir ekmek fabrikasında çalıştıkları belirtilen Derya Eşkara (22) ile Alev Dağlı (30) öldü. İşçi servisi şoförü ile 32 işçi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, Turgutlu Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

YOL TRAFİĞE KAPANDI

Yaralıların bazılarının durumlarının ağır olduğu bildirildi. Kaza sonrası her iki araçta büyük hasar meydana gelirken E-96 Karayolu'nun bir bölümü uzun süre trafiğe kapatıldı. Yolcu otobüsünde yaralanan olmazken, aşırı hız yaptığı ve uyukladığı iddia edilen şoför Erol Duldular (42) gözaltına alındı. Kaza haberini alan işçilerin yakınları Turgutlu Devlet Hastanesi'ne akın etti. Hayatını kaybeden işçilerin yakınları ise sinir krizi geçirdi. Soruşturma sürüyor.

KATİL 12 KURBAN 10 YAŞINDA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Adapazarı'nda aynı mahallede oturan iki ilköğretim okulu öğrencisi arasında şakalaşma ile başlayan tartışma kavgaya dönüşünce, 12 yaşındaki B.P., yanında taşıdığı çakı ile arkadaşı 10 yaşındaki Muhammet Kaya'yı kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Olay Adapazarı'nın Rüstemler Mahallesi'nde dün akşam meydana geldi. Güneşler Köprübaşı İlköğretim Okulu 4'üncü sınıfta okuyan Muhammet Kaya ile aynı okulda öğrenim gören B.P., Sakaryaspor'un Rüstemler Tesisleri arkasına geldi. Burada iki çocuk birbirleri ile şakalaşırken aralarında tartışma çıktı. İddiaya göre tartışma sırasında B.P. üzerinde bulunan çakıyı çıkartarak Muhammet Kaya'nın kalbine sapladı.

EVE KOŞTU HABER VERDİ

Arkadaşının kanlar içinde yere yığılması üzerine panikleyen B.P. koşarak olayı kendi ailesine haber verdi. Haber verilmesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri Muhammet Kaya'yı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak Muhammet Kaya yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Muhammet Kaya'yı bıçaklayarak ölümüne neden olan B.P. ise Jandarma tarafından karakola götürülerek pedagog ve avukat nezaretinde ifade verdi. İfade sırasında B.P.'nin arkadaşının ölümünden habersiz olduğu belirtildi.