BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,22
HABER /  RAMAZAN

İmam-ı Gazali'nin duası! 7 defa okunduğunda...

Yazdığı bir çok eserle İslam'a büyük hizmetlerde bulunan İslam alimlerinden İmam-ı Gazali bu duayı sık sık okumuş ve tavsiye etmiştir.

Abone ol

Büyük Selçuklu Devleti döneminde yaşayan İslam'ın en büyük alimlerinden İmam-ı Gazali Hazretleri bu duayı özellikle cuma günleri 7 defa okumayı tavsiye etmişti.

Bu dua 7 defa okunduğunda şefaate sebep olacağına inanılıyor.

İŞTE İMAM GAZALİ SALAVATI

Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ ve Mevlânâ Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve ehli beytihi Salâten tekünü leke ridâen ve lihakkihi edâen Ve a’tihil vesilete Veb’ashul makâmel Mahmudellezi veadtehu ve eczihi annâ mahüve ehluhu Ve eczihi efdale ma cezeyte nebiyyen an ümmetihi Ve salli aleyhi ve alâ cemi ihvânihi minennebiyyine vel mürselin Ve alâ âlihim ve sahbihim ecma’in Yâ erhamerrahimin.

SALAVATIN MANASI

Ey Rabbim, seyyidimiz, efendimiz Muhammed (salallahu aleyhi ve sellem)’e onun âline, ashâbına ve ehl-i beytine, senin rızanı taşıyan hakkı edâ edilebilecek bir salât ve selâm et!

Onları mübârek kıl!. Ona vesîleyi bahşet! Onu, kendisine vaad ettiğin Makâm-ı Mahmûd’a eriştir! Onu nasıl ehli ise, o şekilde bizimle karşıla. Bir nebînin ümmetiyle karşılanacağı en güzel bir biçimde karşıla. Ona, nebi ve resûl, tüm kardeşlerine, onların âline ve arkadaşlarına salât et!. Ey merhametlilerin en merhametlisi!.

SALAVATIN FAZİLETİ

Cuma günleri 7 defa okunması tavsiye edilmiştir. İmâm-ı Gazalî Hazretlerinin İhya adlı eseri İmâm-ı Gazalî Hazretlerinin İhya adlı eserinde Cuma günleri 7 defa okunması tavsiye edilmiştir. Şefâata sebeptir.