BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  DÜNYA

İlyas Salman’ın çocukluk mesleği

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden İlyas Salman, ilkokula giderken ailesinin geçimine katkı sağlamak amacıyla simit ve çakmak benzini s...

Abone ol

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden İlyas Salman, ilkokula giderken ailesinin geçimine katkı sağlamak amacıyla simit ve çakmak benzini sattığını söyledi.
42 yıl sonra eğitim gördüğü o dönemki adı ’Turan Emeksiz Lisesi’ olan Malatya Lisesi’ni ziyaret eden Salman, okul müdürü Fevzi Kırık’tan bir ricada bulundu. Müdür masasında oturmayı çok istediğini ifade eden Salman, bir dakikalığına Malatya Lisesi Okul Müdürü Fevzi Kırık’ın masasına oturarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

"HÂLÂ KOKUSU BURNUMDA"
Malatya’nın Arguvan ilçesinde doğduğunu kaydeden Salman, “Babam Buğday Pazarı’nda hamallık yapıyordu. Ben de sabah erken kalkıyorum, Taştepe’de yürüyorum. Beşiktaş fırınından 50 simit alıp satıyordum. Ondan sonra okula gidiyorum. Okuldan sonra da elimde bir şişe içinde benzin, ucunda da plastik bir boru kahve kahve dolaşıp muhtar çakmaklarına benzin satıyordum. Sonra da babamın yük taşımasını seyretmeye gidiyorum. Melekbaba ve Hidayet İlkokulu’nda okudum, sonra Kubilay’a geçtim. En son da Turan Emeksiz’e geçtim. Sonra baktım ki babam evi geçindiremiyor. 15 yaşındaydık, babam eve yarım kilo ciğer getirdi. Biz 7 kardeş tencerenin başına oturduk. Anam, babam ayakta kaldılar, oturmadılar. Biz 7 kardeş dizildik. En büyükleri bendim, kaşığı elime aldım ama küçükler yesin diye ciğere sokamadım. Hâlâ o ciğerin kokusu burnumdadır” dedi.
Malatya Lisesi Okul Müdürü Fevzi Kırık, İlyas Salman’a 1969-1971 yıllarında Malatya Lisesi’nde eğitim gördüğü zamandan kalma öğrenci kütüğünü hediye etti.
(İHA)