BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Özgürlüğün adı beyaz”

Mısır Darbeye Karşı Meşruiyeti Koruma Platformu, Mısır’da tutuklanarak 11 yıl hapse mahkum edilen ve yaşları 15 ile 22 arasında değişen 14 k...

Abone ol

Mısır Darbeye Karşı Meşruiyeti Koruma Platformu, Mısır’da tutuklanarak 11 yıl hapse mahkum edilen ve yaşları 15 ile 22 arasında değişen 14 kız öğrenci için “Özgürlüğün adı beyaz” sloganıyla eylem düzenledi.
Fatih Camii’nde kılınan cuma namazının ardından cami avlusunda toplanan Mısır Darbeye Karşı Meşruiyeti Koruma Platformu ile Darbeye Karşı Kadın Hareketi üyeleri, Fatih Camii’nde toplandı. Mısır’da tutuklanarak 11 yıl hapse mahkum edilen ve yaşları 15 ile 22 arasında değişen 14 kız öğrenci için “Özgürlüğün adı beyaz” sloganıyla yürüyüşe geçen binlerce gösterici, buradan Saraçhane Parkı’na yürüdü. Üzerinde “Ümmetin Kadınları Tutsak” yazılı pankartlar eşliğinde yürüyen kalabalık, sık sık sloganlar atarak Mısır’da darbe yapan Sisi’yi protesto etti. Daha sonra Saraçhane Parkı’nda toplanan grup adına açıklamayı İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptı. Yıldırım, “Suriye’de Esad’a karşı, Mısır’da Mursi’ye karşı, Filistin’de ve tüm dünyada Siyonizm’e karşı bir direniş hattıdır. Onun için bugün Mısır’da yargılanan ve 11 yıl ceza alan bu kardeşlerimiz bizim kardeşlerimizdir. Onlarla gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Üzerlerinde tebessüm vardı, korku yoktu. Hiç tereddüt etmeyin çok yakında o demir parmaklıkların arkasında Sisi’yi göreceğiz, Esad’’ı göreceğiz. Biz bunu Türkiye’de de yaşadık, daha üzerinden 10 yıl geçmedi. 28 Şubat’ı yapanlar, bizleri hapislere koyanlar. O zulmü yapanlar nasıl şimdi cezaevlerinde iseler Mısır’da da demir parmaklıkların arasında Esad’ı ve Sisi’yi göreceğiz" dedi.

"LANET OKUYORUZ"
"Böyle bir demokrasi yerin dibine batsın" diyen Yıldırım, “Seçimle başa geleceksin sonra bütün dünya kalkacak ve kendi yedikleri putu yemeye başlayacaklar ve Sisi’yi haklı görecekler. Biz Sisi’yi haklı gören bütün emperyalistlere ve işbirlikçilerine lanet okuyoruz. Bu yürüyüşümüz ancak hakka giden yoldur. Orada da herkesin temel hak ve hürriyetleri güvence altına alınmıştır. Hiç kimsenin dinine karışılmaz, hiç kimseye zulüm edilmez, kiliseler, havralar yakılmaz, insanlar özgürce yaşarlar. Ama seçimle başa gelenleri devirenler özgürlüğe karşı çıkarlar” diye konuştu. Bülent Yıldım, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ne diyoruz; özgürlüğün adı beyaz ve kardeşlerimiz burada beyaz giydiler. Demir parmaklıkların ardında beyaz giyen kardeşlerimizi görünce bir kez daha gururlandım ve dedim ki yeryüzünde ne olursa olsun, işkenceye, hapsedilmeye rağmen halen Allah’tan başkasından korkmayan ve yüzünde tebessüm eksik olmayan Ayşelerimiz ve Fatmalarımız var. İnşallah Alilerimiz, Ömerlerimiz, Ebu Bekirlerimiz ve Osmanlarımız da Ayşeler ve Fatmalar kadar cesur olacaktır.”
Yapılan protesto gösterisine İHH avukatlarından Gülden Sönmez, Mısır Kadın Hakları Meclisi Başkanı İman Bedir ile Mısır’dan gelen bazı davetliler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Protesto yürüyüşü yapılan basın açıklaması ve diğer konuşmaların tamamlanmasıyla sona erdi.
(İHA)