BIST 10.258
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,69
HABER /  GÜNCEL

’’İlk saldırı BDP’den geldi’’

Geçtiğimiz günlerde kent merkezinde yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Bingöl Şubesi Başkanı Mehmet Bürkek, il...

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde kent merkezinde yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Bingöl Şubesi Başkanı Mehmet Bürkek, ilk saldırının BDP’den geldiğini ifade ederek, emniyet yetkililerinin mobese kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmasını istedi.
‘Bayrağa saygı yürüyüşü’ kapsamında Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzel ile birlikte Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) üyelerinin katılımıyla Diyarbakır’ın Lice ilçesine gitmek üzere yola çıktıklarını ve Genç ilçesi çıkışına güvenlik güçleri tarafından geri çevrildiklerini belirten Alperen Ocakları Bingöl Şube Başkanı Mehmet Bürkek, “Dörtyol’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okumak için Bingöl’e döndük. Genç Caddesi’nden geçerken, konvoyun son iki aracı BDP’li gençler tarafından saldırıya uğradı. Taşlı sopalı gerçekleşen saldırıda, araç içerisinde bulunanlardan biri kendini korumak adına havaya doğru ateş açtı” dedi.
BDP’li gençlerin saldırıyı önceden planladıklarını ileri süren Bürkek, “Biz silah sesini duyduğumuzda Dörtyol’dan alana doğru gittik BDP’li bir grup gencin elinde taş, sopa ve döner bıçakları vardı. Saldırı önceden planlanmıştı. Olayın bizimle kesinlikle ilgisi yok. Alanda mobese görüntüleri var. Polis bu görüntüleri kamuoyu ile paylaşsın. Suçlu kimse cezasını çeksin” diye konuştu.
BDP’lilerin olayı önceden planladığını, çatışma öncesi taş ve sopaları partiye taşıdığını ifade eden Bürkek, “BDP’liler saldırı öncesi hazırlık yapmış biz olaydan sonra görgü tanıklarından bunları öğrendik. Herkes bunları biliyorken, emniyetteki istihbarat birimi bunu nasıl bilmez? Biz şehir turu yaparken, emniyet konvoyu yönlendirebilirdi ve tüm bunlar yaşanmaya bilirdi. Emniyet BDP’nin bulunduğu alanda konvoy geçinceye kadar önlem alabilirdi. Olay yaşandığında Emniyet Müdürü Atalay Ürker alandaydı son derece sağduyulu davrandı. Olayların yatışması için elinden gelen hassasiyeti gösterdi. Biz emniyet içerisinde bulunan ve güvenlik zafiyeti gösteren kişiler için soruşturma talep edeceğiz” diye konuştu.

“BİNGÖL’Ü KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR”
Doğu ve Güneydoğu illeri arasında hassasiyetini koruyan Bingöl’ün bazı kesimler tarafından karıştırılmak istendiğini savunan Bürkek, ortada açık bir oyun olduğunu söyledi. Bürkek, "Bingöl’ü karıştırmak istiyorlar. Biz olayın nasıl gerçekleştiğini ve saldırının kimden geldiğinin emniyet yetkilileri tarafından kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz. Bizim faili olmadığımız bir olayı kimsenin bizim üzerimize yıkmaya hakkı yok. Elinde Kaleşnikof marka silah bulunan kişi bizden biri değildir. Bu kişi fotoğraf ile görüntülenmiş, kim olduğu tespit edilsin, bu kişi eğer bizden ise cezalandırılsın bu kapsamda biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

“BAZI ARKADAŞLARIMIZ GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLDİ”
Olayın yaşanmasının ardından Alperen Ocağı üyesi olan bazı kişilerin gözaltına alındığını ve bu kişilerin kimlik bilgileri BDP’liler tarafından ele geçirilerek, çeşitli medya organlarına servis edildiğini ifade eden Bürkek, “Olaydan sonra bazı arkadaşlarımız şüpheli diye gözaltına alındı. BDP bunların kimlik bilgilerini alarak bazı medya organlarında olayın suçlusu diye paylaştı. Fakat bu arkadaşlarımız emniyetteki ifadelerinde suçsuz oldukları belirlenmiş ve serbest bırakılmıştır. Emniyet tarafından gözaltına alınan Bayram Kalan adlı bir arkadaşımızın kimliği emniyette kayboldu. Bu arkadaşlarımız suçsuz ve günahsızdır. BDP bunları günah keçisi ilan etti. Biz yaşananları kınıyor, emniyet tarafından görüntülerin kamuoyu ile paylaşılmasını ve suçlu kişilerin kimlerse cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
(İHA)