BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İlk kez ifade verdi

Bebek’te karıştığı trafik kazasında Filiz İnal’ın yaralanmasına neden olan İsviçre’nin eski İstanbul Konsolosu Floiran Köppel’in eşi Andrea ...

Abone ol

Bebek’te karıştığı trafik kazasında Filiz İnal’ın yaralanmasına neden olan İsviçre’nin eski İstanbul Konsolosu Floiran Köppel’in eşi Andrea Köppel’in yargılanmasına başlandı. İlk kez ifade veren Filiz İnal ise sanıktan şikayetçi oldu.
Beşiktaş Bebek’te karıştığı trafik kazasında Filiz İnal’ın yaralanmasına neden olan İsviçre’nin eski İstanbul Konsolosu Floiran Köppel’in eşi Andrea Köppel’in yargılanmasına başlandı. Kazanın ardından ilk kez görüntülenen Filiz İnal ise mahkemede; yoğun bakımda olduğundan dolayı ifade veremediğini ve bu nedenle kazayla ilgili çok bir şey hatırlamadığını belirterek sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Andrea Walz Köppel katılmazken, mağdur Filiz İnal, şikayetçi Doğan İnal hazır bulundu.
Duruşmada söz alan müşteki Doğan İnal, sanığın kaza öncesinden arkalarından hızlı bir şekilde araç sürdüğünü gördüğünü belirterek, ’’Bir süre biz önde, o arkadan seyretti. Daha sonra benim sağ tarafa geçmemi beklemeden motosikletime çarparak yoluna devam etti. Yani durmadı kaçtı. Bana çarptığını fark etmemesi mümkün değil, kaza sırasında çok ses çıktı. Kaza nedeniyle eşim ameliyat geçirmesine rağmen sağ kolunu kullanamaz hale gelmiştir. Omuriliğinde zedelenme vardır ve denge problemi yaşadığı için yürüyememektedir’’ diye konuştu. Sanığın olaydan sonra kendilerini aramadığını belirten Doğan İnal, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.
Mağdur ve şikayetçi Filiz İnal ise kaza sonrasından yoğun bakımda olduğundan ifade veremediğini hatırlatarak, bu nedenle kazayla ilgili çok bir şey hatırlamadığını ancak sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini ifade etti.
İnal ailesinin avukatı Rıfat Buğra da sanığın kazadan çok zaman geçtikten sonra alkol muayenesi yapıldığını öne sürerek, sanığın kaza esnasından çok süratli olduğunu bu nedenle olay yerinde keşif yapılmasını talep etti. Avukat Buğra, sanığın celse öncesi ifadesinin alınamamasından dolayı kendisine direk soru soramadıklarını anlatarak, sanığın bir sonraki duruşmaya hazır edilmesini istedi.
Sanık Köppel’in avukatı Hasan Demirel ise müşteki tarafın kendi lehine ifade verdiğini iddia ederek, olayın müvekkilinin ifade verdiği şekilde meydana geldiğini söyledi. Avukat Demirel, kazadan sonra müvekkilinin eşinin Türkiye’deki konsolosluk görevinin sona erdiğini ve memleketine çağrılarak İsviçre’nin Bern şehrinde bulunduğunu söyledi.
Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan hakim, olay yerinde keşif yapılmasına hükmederek, sanığın bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi.
(İHA)