BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

'İlk eşcinsel süper kahraman geliyor!' Ezber bozacak

'Power Rangers' efsanesi geri dönüyor, ama ezberleri bozarak. Kısa bir süre sonra vizyona girecek ‘Power Rangers’ filmi, ana karakteri LGBTİ olan ilk büyük bütçeli süper kahraman filmi olacak.

Abone ol

'Power Rangers' efsanesi geri dönüyor, ama ezberleri bozarak. Kısa bir süre sonra vizyona girecek ‘Power Rangers’ filmi, ana karakteri bir eşcinsel olan ilk büyük bütçeli süper kahraman filmi olacak.

90’lı yıllarda Türkiye’de de hayli popüler olan Power Rangers, bir grup genç ‘Ranger’ın şeytani cadı Rita Repulsa’ya karşı mücadelesini anlatıyor. Serinin 1995 ve 1997 yılı olmak üzere iki sinema filmi bulunuyor.

BİR İLK OLACAK

Televizyondaki orijinal ‘Power Rangers’ serisinde sarı Ranger, bu filme lezbiyen olarak uyarlandı.

Filmdeki bir sahnede kahramanlar, Becky G. tarafından canlandırılan sarı ranger Trini’nin cinsel yönelimiyle yüzleştiğini öğreniyor. Bir karakter, Trini’nin ‘erkek arkadaş sorunları’ yaşadığını düşünürken, kısa bir süre sonra Trini’nin ‘kız arkadaş sorunları’ yaşadığı ortaya çıkıyor.

ÇİZGİ ROMANLARDA EŞCİNSEL KARAKTERLER VARDI

Televizyonda yayınlanan dizi versiyonunda ‘mavi ranger’ı canlandıran ve cinsel yönelimi sebebiyle tacize uğradıktan sonra diziden ayrılan oyuncu David Yost ise alınan bu kararı övdü.

DC’den ‘Wonder Woman’, ‘Catwoman’, ‘Batwoman’ ve ‘Harley Quinn’ ile Marvel’dan ‘Ice Man’ gibi önemli karakterler orijinal çizgi roman versiyonlarında eşcinsel olarak resmedilmişti.

‘Power Rangers’ Türkiye’de 24 Mart tarihinde vizyona girecek.