BIST 9.569
DOLAR 32,46
EURO 34,50
ALTIN 2.474,52
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İlk albümüyle listelere hızlı girdi

Elektronik müziğin yeni ismi Akın Sevgör, online müzik platformlarına hızlı giriş yaptı. Akın Sevgör'ün Arsnova isimli albümü elektronik müzik listelerinde ilk 10'a girdi.

Abone ol

1989 Ankara doğumlu Akın Sevgör, 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda klasik müzik eğitimi almaya başlayıp sonrasında elektronik müziğe yöneldi.

Müzik dünyasının ünlü ismi Bedük’ün desteğiyle piyasaya çıkan ilk albümü, elektronik müzik listelerinde günlerce 1 numarada kaldı ve halen ilk 10’daki yerini koruyor. ARSNOVA’nın Türkiye elektronik müziği için önemli ve yenilikçi bir albüm olması uzun bekleyişten sonra Sevgör’ün hayranlarını ve Türk elektronik müzik dinleyicilerini oldukça sevindirdi gibi görünüyor.

Akın Sevgör’ün beklenen albümü ARSNOVA, Audiology Records etiketiyle 5 Şubat 2016 tarihinde dinleyicisiyle buluştu.

Albümde hepsi kendisine ait olan sekiz parça bulunuyor. Bu sekiz parça aslında Sevgör’ün hayatındaki sekiz farklı dönemin yansımaları olarak düşünülebilir. “İçine kapanık bir ruh halinin müzik sanatındaki izdüşümü” albümü betimlemek için en iyi tanım. Hislerini dinleyici ile paylaşmaktan çekinmeyen Sevgör, bunu yaparken çağının ötesinde bir müziği zengin armonilerle yoğuruyor. Akın Sevgör'ün albümüne iTunes üzerinden sahip olabilirsiniz.