BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ilıcak'tan Vecdi Gönül hakkında şok iddia!

Sabah Yazarı Nazlı Ilıcak bugün köşesinde eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile ilgili şok eden bir iddiaya yer verdi.

Abone ol

Sabah Yazarı Nazlı Ilıcak bugün köşesinde eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile ilgili şok eden bir iddiaya yer verdi.

Hıfzı Çubuklu ile aralarında geçen bir telefon görüşmesini kaleme alan Ilıcak, Çubuklu'nun andıççı internet siteleri için eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün onay verdiğini söylediğini belirtti.

İşte Ilıcak'ın şok eden iddiayı barındıran yazısı:

"Dün İnternet Andıcı'yla ilgili ifade veren Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, mahkemeye gitmeden önce beni aradı ve bir bilgi aktardı.

Nisan 2009 tarihli İnternet Andıcı'ndan dolayı çok sayıda kişi yargılanıyor. 2009 Andıcı'yla kurulan 4 sitenin, daha önceki internet siteleri vasıtasıyla işlenen suçları kamufle etme amacını güttüğü ileri sürülüyor.

Çubuklu, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e ait iki onay yazısından söz etti ve "İnternet siteleri açmak suç olsaydı, hükümet üyesi Gönül'e haber verilir miydi?" dedi.

- Nasıl yani?

- 4 Haziran 2007 ve 21 Nisan 2008 tarihlerinde, Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK) aleyhindeki menfi propagandayı önlemek ve karşı koymak için "tek kaynak alımına" Milli Savunma Bakanı onay vermiş.

- Biraz açabilir misiniz?

- Delil klasörleri içinde bulunan belgelerin birinde, bu onay yazılarını buldum. Deniliyor ki, 1998'den itibaren, TSK aleyhine menfi propaganda yapılıyor, bu yüzden internet siteleri kurulmuş ve kurulmakta. Bunlara internet hizmeti sağlamak üzere ihaleye çıkılmasın ve tek kaynaktan alım yapılsın. Böylesi daha güvenli olur. Hem 4 Haziran 2007'de, hem 21 Nisan 2008'de, Vecdi Gönül olur vermiş ve Superonline ile Ortadoğu Anonim Şirketleri'nden ihaleye gerek duymadan alım yapılmış. İnternet sitesi kurmak suç ise, Vecdi Gönül de mi suçlu? O da mı hükümeti yıkmak istiyor?