BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İlhan Selçuk gözaltında

Ergenekon soruşturması kapsamında polis, Ulusal Kanal ve Aydınlık dergisinde arama yaptı. Ünlü isimler gözaltında..

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'un da olduğu 12 kişi gözaltına alındı.

 GÖZALTINDAKİ 12 İSİM

Doğu Perinçek, Perinçek'in koruması Yusuf Beşerik,  Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmesi Ferit
İlsever, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Aydınlık Dergisi Genel Yayın
Yönetmeni Serhan Bolluk,
İstanbul Üniversitesi eski 
Rektörü Prof. Dr.
Kemal
Alemdaroğlu, Gazeteci
Adnan Akfırat, İş adamı İbrahim Benli, gözaltına alınan diğer isimler ise, Yusuf Tuncer, Aydın Gergin, Mahir Çayan Güngör ve Aykut Tokat

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, polisin partinin İstanbul İl Başkanlığı ile Ulusal Kanal'da arama yaptığını bildirdi.
 
Önsel, İstiklal Caddesi'nde bulunan il başkanlığında yaptığı basına çıklamasında, polisin sabah saat 04.00-04.30 sıralarında İP, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi'nin İstanbul ve Ankara'daki merkezlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiğini söyledi.
 
Erkan Önsel, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in gözaltına alındığını ifade etti.
 
Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya, Perinçek, İlsever ve Selçuk'un evlerine polisin eş zamanlı baskın yapıldığını öne sürerek, polisin Ulusal Kanal ve il başkanlığı binasında belgeler ve bilgisayarlar üzerinde incelemelerinin sürdüğünü kaydetti.
 
Bu arada, İP İstanbul İl Başkanlığı ve Ulusal Kanal'ın bulunduğu binanın önünde çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. Perinçek'in, kimlik tespiti ve Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alındıktan sonra İstanbul'a götürüleceği bildirildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Perinçek'in Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanacağı bildirildi.

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un ''Ergenekon Soruşturması'' çerçevesinde gözaltına alınmasına yapılan itiraz reddedildi.

İlhan Selçuk'un avukatlarının, gözaltına alma işleminin yasaya ve usule aykırı olduğu gerekçesiyle yaptığı itiraz, İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi. Mahkeme, itirazın reddine karar verdi.

İLHAN SELÇUK'UN GÖZALTI GEREKÇESİ

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’un gözaltına alınma gerekçesinin “Örgüte üye olmaksızın örgütün amaçlarını bilerek örgüt adına vazife yüklenmek” olduğu belirtildi.