BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

İlhan Cihaner çok ağır konuştu

Dava nedeniyle Erzincan'dan Ankara'ya getirilen İlhan Cihaner, kendisini tutuklayan mahkeme için ağır konuştu.

Abone ol

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner Yargıtay'da yargılandığı duruşmada "görevsiz olan bir mahkemenin terörüyle karşı karşıyayım" dedi. 

Cihaner'in yargılandığı davada Diyarbakır'a gönderilen dosya beklenecek. Yargıyı etkiledikleri iddiasıyla 6 yayın organı hakkında suç duyurusu yapıldı. Duruşma 11 Haziran'a ertelendi.

Yargıtay 11'inci Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada söz alan İlhan Cihaner, kendisini tutuklayan mahkemeyi ağır bir dille eleştirdi.

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in davası Ankara'da yapılıyor. Yargıtay'daki duruşmaya katılmak üzere uçakla Ankara'ya götürülen Cihaner sert açıklamalar yaptı.

MAHKEMEYE EŞKİYA BENZETMESİ

Cihaner şöyle konuştu: "Bu yargılama öyle bir yargılama haline geldi ki korku iklimi yaratılmaya çalışılıyor. Ben kendimi bu davada tutuklu görmüyorum. Önümün eşkıya tarafından kesilip, bir yere kapatılmam neyse şu anda yaşadığım durum da böyle bir şey. Beni yargılamakta görevsiz bir mahkemenin terörüne maruz kalıyorum. Her türlü bedeli ödemeye hazırım. Bu yargıyı etki altına almak isteyen siyasi iradenin oyunudur. Ben tutuklandıktan sonra yargı reformu gündeme getirildi, bu bir süreçti. Bunlar siyasi, popülist bir sürecin yaşandığını gösterir"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Müsteşarı Ahmet Kahraman hakkında YARSAV'ın "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun çalışmasını engellemek ve Anayasayı ihlal etmek" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Cihaner, bu suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın muhtemelen takipsizlik kararı vereceğini, kendisinin de bir başsavcı olarak aynı hukuki statüye sahip olduğunu ancak bakan ve müsteşarının yargılanmadığını söyledi.

ARAF'TA KALDIK

Kendisini yargılamak için 7 aydır mahkeme arandığını savunan Cihaner, "Tarihte 'Donanma Davası' diye bir dava vardı. Gemide seyyar bir mahkeme kurulmuştu. Biz de Araf'ta kaldık, dosyaya ulaşamıyoruz. Seyyar bir mahkeme kurulursa ancak o zaman dosyaya ulaşabiliriz. Kurye ve posta bizden daha çok dosyaya vakıf" dedi.

Cihaner'in bu sözleri üzerine Daire Başkanı Ülker, "Bekleyeceğiz, başka yapacak bir şey yok. Biraz sabırlı olmak lazım" diye konuştu.

BİNA ÖNÜNDE CİHANER LEHİNE GÖSTERİ

Halkın Kurtuluş Partisi üyesi bir grup, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve Yargıtay 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması başlayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e destek için Yargıtay önünde eylem yaptı. Duruşma öncesinde Cihaner'in çok sayıda yakını da üzerlerine Cihaner'in resmi bulunan, "Cihaner onurumuzdur" yazılı tişörtlerle geldi. Yargıtay önünde toplanan grup, alkışlarla ve açtıkları dövizle Cihaner'e destek verdi.

YALÇIN KÜÇÜK DE ORADAYDI

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Yalçın Küçük'ün de sabah saatlerinde Yargıtay'a geldiği görüldü.

NEYLE SUÇLANIYOR

Başsavcı İlhan Cihaner, `Görevi kötüyü kullanma ve evrakta sahtecilik' suçlarından Yargıtay 11'inci Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunma yapıyor. Başsavcı Cihaner, aralarında Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de bulunduğu `Erzincan Ergenekon' davasında 5 yıldan 28 yıla  kadar  hapis cezası istemiyle yargılanıyor.