BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İlhan Cavcav suçluyu buldu

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Mehmet Ali Aydınlar’ın yeniden TFF başkanı olabileceğini öne sürdü ve suçluyu açıkladı

Abone ol

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Mehmet Ali Aydınlar’ın yeniden TFF başkanı olabileceğini öne sürdü ve ekledi: "Bu işlerin bu noktaya gelmesinin tek sebebi Yıldırım Demirören'dir."

Fenerbahçe Kulübü Avukatı Emin Özkurt, Habertürk TV'de Emin Çağlar'ın sunduğu; HT Spor Yayın Yönetmeni Halil Özer, HT Spor yazarları Serdar Ali Çelikler ve Meriç Müldür'ün katıldığı "Sportürk" adlı programına telefonla bağlandı.

Yarın öğlen Anadolu kulüpleri olarak yapacakları toplantıda, Mehmet Ali Aydınlar'ın yeniden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olması konusunu masaya yatıracaklarını belirten Cavcav, "Bu işlerin bu noktaya gelmesinin tek sebebi Yıldırım Demirören'dir" dedi.

'Türkiye ligleri alt üst olur'

"Ben Anadolu kulüplerini bir araya toplayan ve Kulüpler Birliği'ni kuran kişiyim. Türk futbolu çıkmazın içinde. Bizim kulüpler Birliği olarak yaptığımız toplantılar, Büyükler'in kendi aralarında yaptığı kavgalarla geçiyor. Dolayısıyla hiçbir neticeye varamıyoruz. Ben de Kulüpler Birliği Onursal Başkanı olarak, Anadolu kulüplerinin 'Sadece biz toplanalım' önerisi üzerine, Türk futbdlnun içinde bulunduğu kötü durumdan çıkması için yarın sohbet toplantısı düzenleyeceğim. Ankara'da yarın saat 13.00'te Gençlerbirliği Kulübü'nde arkadaşlarıma yemek vereceğim. Yaşadığımız süreci, sadece Anadolu kulüpleri olarak masaya yatıracağız. Digitürk'ün para dağıtım listesine baksanız, Anadolu kulüplerinin piyon gibi görüldüğünün farkına varırsınız. Büyükler 77 milyon TL, Anadolu kulüpleri ise 22-25 milyon TL alıyor. Mehmet Ali Aydınlar'ın da bulunduğu Kulüpler Birliği toplantısında bunu dile getirdim. Ama Demirören 'Bu konu bizim konumuz. Bunu şimdi konuşmayalım' dediği için sustum.

Ya Galatasaray, Fenerbahçe'ye ya da Fenerbahçe, Beşiktaş'a çatıyor toplantılarda. Diğer arkadaşlar da suspus oturuyor. Ankaragücü dışında 17 kulübün hazır bulunduğu ve Aydınlar'ın da olduğu toplantıda 15 kulüp 58. maddenin değişmesini istedi. Fikir olarak uzlaşıldı. Hatta Aydınlar'a 'Lütfen bunun için imza alalım' dedim. Herkes itiraz etti 'Sözümüz imzadır' diye. Ama gelinen nokta ortada. 75 milyon nüfuslu ülke TFF'nin yeni başkanını AVrupa'dan mı getirecek! Yarın arkadaşlarla müzakere yapacağız. Mehmet Ali Aydınlar'ın yeniden başkan olmasını konuşuruz. Bana göre olabilir. Yıldırım Demirören de olabilir. Ama bu işlerin bu hale gelmesinin tek sebebi de Yıldırım Demirören'dir. Genel Kurul'daki sözleri kendisini bağlar; Kulüpler Birliği'ni değil. 58. madde uygulanırsa asgari 7-8 takım mağdur olacak. O zaman Türkiye Ligleri alt üst olur."