BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.440,57
GÜNCEL

İlginç olay: Turistin 'kusursuz planı' kameraya takıldı!

ANTALYA’da konakladığı beş yıldızlı otel odasından, parası ve pasaportunun çalındığını iddia eden İngiliz turistin planını güvenlik görevlileri ortaya çıkardı.

ANTALYA'da diş tedavisi için gerekli parayı temin edebilmek için otelden eşyalarının çalındığını iddia eden İngiliz turist Craig M.'nin (28) sigortadan para alma planını, kamera görüntüleri bozdu. İngiliz turistin, çalındığını iddia ettiği pasaportunu otelin bahçesine atması ve ayağıyla itmesi, güvenlik kameralarına yansıdı.

Konyaaltı ilçesindeki 5 yıldızlı bir otelde konaklayan İngiliz turist Craig M., dün sabah saatlerinde sırtında çantasıyla tesisten ayrıldı. Pasaportunu otelin çıkış kapısının sağındaki duvar dibine bırakan Craig M., ayağıyla da iyice duvar dibine itti. Otelin bahçesinde pasaportunu görebilecek bir noktada bekleyen Craig M., bir otel çalışanının pasaportu alıp güvenlik görevlisine teslim etmesi üzerine odasına döndü. Craig M.'nin odasını telefonla arayan resepsiyon görevlisi, otelin bahçesinde pasaportunu bulduklarını haber verdi. Olaydan haberi yokmuş gibi davranan Craig M., pasaportunun odasındaki kasada olduğunu, kasada ayrıca 4 bin 500 paund (yaklaşık 28 bin lira) bulunduğunu ve çalındığını ileri sürdü.

GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

İddialar üzerine durumu polise bildiren otel yönetimi, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntüleri inceleyen güvenlik görevlileri, Craig M.'nin sırtında çantayla otelden çıktığını, pasaportunu yere attığını ve ayağıyla duvar dibine ittiğini, uzun süre bahçede beklediğini belirledi. Görüntülerde ayrıca pasaportu bir otel çalışanının bulup güvenlik görevlisine teslim ettiği de tespit edildi. Gözaltına alınan Craig M.'nin, Antalya'da diş tedavisi yaptırdığı, sigorta parası almak için böyle bir yola teşebbüs ettiği belirlendi. Güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde planı bozulan Craig M., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sitene Ekle
Etiketler