BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.428,58
GÜNCEL

Gül'den CHP'ye Gülen cevabı! Geçerliliği yok..

FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in iade belgeleri için 'eksik' diyen CHP'nin belgeleri görünce mahcup olduğunu belirten Adalet Bakanı Gül, ancak yine de kamuoyuna kendilerini haklı çıkarmak için bir şeyler açıklayacaklarını söyledi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in iade belgelerini inceleyen CHP'nin bu belgelerle ilgili söyleyeceği şeylerin hiçbir geçerliliği olmadığını söyledi. Bakan Gül, darbeci askerleri serbest bırakan Yunanistan'ı da uluslararası hukuka aykırı davranmakla suçladı. 

ABD'ye gönderilen Gülen'in iade dosyalarını inceleyen CHP heyetiyle ilgili konuşan Adalet bakanı Gül, "Her şeyin tam olduğunu gördükten sonra kamuoyuna da bir şey açıklayacaklar. Genel başkanlarının ve cumhurbaşkanı adaylarının yaptığı açıklamanın altta kalmaması için ya da onun eksiğini kapatmak için, onu sözde yalancı çıkarmamak için bir şeyler söyleyecekler. Dolayısıyla CHP'nin ya da gelen kişilerin yapacağı açıklamaların hiçbir şekilde geçerliliği yoktur" ifadelerini kullandı. 

MAHÇUP OLDULAR... "15 Temmuz'a 'Tiyatro' diyen, 'Gerçek darbe 20 Temmuz'dur' diyen bir zihniyetin, bu konularda ne yaparsanız yapın tam tersini söyleyeceğini elbette bütün milletimiz bilmektedir" diyen Bakan Gül, "Darbenin karşısında açıkça durmayıp bu konuda iftiralar, aslı astarı olmayan şeyler söyleyen bir zihniyetten başka bir şey beklenmez. Ne söyleyecekleri belli. Bu konuda mahcup olmuşlardır" dedi.

İNCE'YE YUNANİSTAN ÇAĞRISI... "Darbeciler, FETÖ terör örgütü mensuplarına ilişkin iadeler ve buna ilişkin talepler olmasına rağmen Yunanistan bunu yerine getirmemiştir, uluslararası hukuka aykırı davranmıştır" diyen Adalet Bakanı Gül, "Şimdi Sayın İnce'nin de burada çıkıp Yunanistan'a, ABD'ye 'Niye iade etmiyorsunuz' demesi lazım. Ama iade talepleri mahkemelerce yapılmış olmasına rağmen yine Yunanistan da meseleye hukuki olarak bakmıyor, siyasi olarak bakıyor, ABD de öyle bakıyor" ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle