BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
GÜNCEL

CHP Genel Merkezi'nde 'Herkes İçin Adalet' eylemi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (İZSU) işten çıkarıldıkları gerekçesiyle İzmir'den Ankara'ya yürüyen işçiler, CHP Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (İZSU) işten çıkarıldıkları gerekçesiyle İzmir'den Ankara'ya yürüyen işçiler, CHP Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

"Herkes için adalet" sloganıyla 16 gün boyunca yaklaşık 582 kilometre yürüyen işçilerin son durağı, CHP Genel Merkezi oldu. CHP Genel Merkezi önüne gelen yedi kişilik grup, işlerine son veren İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerini protesto etti.

Ali Ünlü, eylemciler adına burada yaptığı açıklamada, belediyedeki işlerine mayıs ayında son verildiğini, CHP'li yetkililerle yaptıkları görüşmeler sonrasında söz verilmesine rağmen bir çözüm üretilmediğini belirtti.

Hukuki sürece başvurmalarının ardından mahkemeye çıkmadan işe geri çağırıldıklarını anlatan Ünlü, İZSU Genel Müdürlüğünün 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kendilerine sağlanan kadro hakkını vermiş gibi göstererek kendilerini işe başlattığını ancak kısa bir süre sonra yeniden işten çıkarıldıklarını söyledi.

Ünlü, İzmir Büyükşehir Belediyesince daha önce de 200 işçinin işine son verildiğini ileri sürerek, "Emekçi arkadaşlarımız direnme kararı alarak açlık grevine başlamışlardır. 183 gün süren açlık grevine İzmir Büyükşehir Belediyesi seyirci kalmıştır." dedi.

İzmir'den Ankara'ya yaptıkları 16 günlük yürüyüşe de sessiz kalındığını belirten Ünlü, CHP yöneticilerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri, "Herkes İçin Adalet" yazılı tişörtlerini CHP Genel Merkezi önüne bıraktı.

Sitene Ekle