BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İLDEK bu kez Kırgızistan'da toplanıyor

İletişim Fakülteleri Dekanları Yürütüme Kurulu, bu yıl Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Abone ol
Her yıl düzenli olarak yapılan ve iletişim fakültelerinin sorunlarının ele alınıp, çağdaş ve kaliteli bir eğitim-öğretim sürdürülebilmesi adına bilgi paylaşım platformu oluşturarak çözümler üreten İletişim Fakülteleri Dekanları Yürütüme Kurulu (İLDEK) toplantısının 22. si 5-7 Haziran tarihleri arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.
 
Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıya Türkiye’den 35, Kırgızistan’dan 5 dekanın katılması bekleniyor. İLDEK’in gündemini iletişim fakültelerindeki eğitim-öğretim, akreditasyon ve mezunların istihdamı konuları oluşturuyor.

Ayrıca toplantıya eş zamanlı olarak KTMÜ İletişim Fakültesi tarafından “Stratejik İletişim Yönetimi” konulu 3. Uluslararası İletişim Sempozyumu düzenlenecek. Sempozyumda farklı ülkelerden 60 kadar akademisyen bir araya gelerek stratejik iletişimi çeşitli boyutlarıyla ele alan bildirilerini sunarak tartışacaklar. 

İLETİŞİMİN KALBİ MANAS'TA ATACAK 

İLDEK toplantısına ve sempozyuma Türkiye’nin yanı sıra Kırgızistan’daki üniversitelerden, Kazakistan ve Rusya’dan akademisyenler de katılacak.

Sempozyumda “stratejik iletişim yönetimi” konusundan başka Sovyet dönemi gazetecilerinin katılacağı” Kırgızistan Basınının Dünü Bugünü” ve “İletişim Felsefesi” konularında iki ayrı özel oturum da yapılacak. 

Kırgızistan Türkiye Manas üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet KÜÇÜKKURT toplantı ve sempozyumla ilgili şu bilgileri verdi: 

“ Her yıl olduğu gibi bu yıl da toplantının ana konusu, iletişim fakültelerinin eğitim-öğretim kalitesini arttırmak hedefine yönelik olacaktır. Ayrıca akreditasyon ve iletişim fakültesi mezunlarının istihdamı konuları da dekanlar toplantısının gündeminde olacak. Toplantıya Türkiye’deki iletişim fakültelerinden 35 dekanın yanı sıra Kırgızistan’da iletişim eğitimi veren fakültelerin dekanları da katılacak. Dekanlar toplantısıyla eş zamanlı olarak ‘Stratejik İletişim Yönetimi’ konulu 3. Uluslararası İletişim Sempozyumu’nu gerçekleştiriyoruz. Sempozyum için neden ‘Stratejik İletişim Yönetimi’ konusu seçilmiştir? Her şeyden önce küreselleşme sürecinde enformasyon ve iletişimi stratejik olarak yönetebilmenin hayati önemini artık biliyoruz. Dolayısıyla bu sempozyum kapsamında, belli bir amaca yönelik olarak; bu amaç ister halkla ilişkiler, reklam, propaganda, ikna, haber ve bilgilendirme olsun, isterse de sanat ve eğlendirme olsun, hedefe ulaşmak için planlanan iletişim faaliyetlerinin, özellikle de mesaj dizaynı ve medya planlaması boyutları ele alınacaktır. Bu amaç etrafında şekillenecek sempozyumun, başta Kırgızistan ve Türkiye olmak üzere akademik ve sektörel gelişime ve bu yöndeki bilgi havuzuna katkı sağlayacağı inancındayım.”