BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İlahiyatçı yazardan AK Partililere şoklar!

İlahiyatçı yazar Hidayet Şevkat Tuksal, canlı yayını AK Parti yorumlarıyla sarstı. Daha önce Star'da yazan Tuksal, Erdoğan için bakın neler dedi;

Abone ol

CNN TÜRK’te yayınlanan Enver Aysever’le Aykırı Sorular programı İlahiyatçı Hidayet Şefkatli Tuksal’ı ağırladı. Tuksal, AK Partilileri ve muhafazakarları sarsan açıklamalar yaptı.

Erdoğan hakkında da konuşan Tuksal, "Gezi'den sonra Başbakan bağıran insana döndü" dedi.

Daha önce hükümete yakınlığı ile bilinen Star Gazetesi'nde yazarlık yapan Hidayet Şevkat Tuksal, hükemeti eleştiren yazılar kaleme alınca gazeteden yollanmıştı. Taraf'a geçen Tuksal, CNN Türk ekranlarında eski yoldaşlarını dobra dobra eleştirdi.

MUHAFAZAKAR ERKEKLER

Tuksal, başörtülü kadınların, başörtü yasağından daha önemli sorunları olduğunu söyledi. Devletin başörtülü kadınları utanılacak bir şey olarak görmesini eleştiren Tuksal, Aysever’in “Muhafazakâr erkekler yanında başörtülü kadınlar olmasından utanıyor mu” sorusu üzerine “ hoşlandıklarını söyleyemem” diye cevapladı.

BAŞBAKAN GEZİ'DEN SONRA BAĞIRAN İNSAN OLDU

Tuksal, Gezi olaylarıyla ilgili ilginç tespitlerde bulundu. Hükümetin Gezi olaylarına yaklaşımının yanlış olduğunu belirten Tuksal, “Gezi direnişinden sonra Başbakan bağıran bir insana dönüştü. Herkesin başbakanı olduğunu unuttu. Başbakan mağduriyetten çok oy almış bir insandı ama son dönemde mağduriyet görüntüsü kalmamıştı” dedi.

“ 3. KÖPRÜNÜN ADI PİR SULTAN ABDAL OLMALI”

Tuksal, 3. Köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesini eleştirdi. Türkiye’de var olan iktidarın kendi doğrularını dayatmaya çalıştığını söyleyen Tuksal, “Hiç bir şey 3. köprünün adının Yavuz Sultan olmasını gerektirmez. Ben Pir Sultan Abdal koyalım diyorum. Hiç olmazsa gönül alalım, bu kadar gönül yıktık” dedi.