BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SAĞLIK

İlaçlar halisünasyon gördürüyor

Antibiyotik ve ağrı kesiciler yüksek dozda uyuşturucu ve halisünasyon yaratan madde ortaya çıktı.

Abone ol

İNETRNETHABER

Hastanelere zehirlendikleri için getirilen çocukların kanında belirli miktarlarda uyuşturucuya rastlanması şaşırttı. Son 6 ayda İngiltere hastaneleri uyuşturucudan zehirlenen 100.000 çocuğu tedavi etti.

Yaş ortalaması on olan ve 20.000'i beş yedi yaş arası olan çocuklar tedavi amaçlı verilen ilaçlardan zehirlendi. Özellikle antibiyotik ve yanı sıra ağrı kesici, ateş düşürücü gibi ilaçlarda yüksek dozlarda uyuşturucu ve halisünasyon yaratan madde ortaya çıktı.

İstatistik değerleri, 2002 yılından bu yana, bu nedenlerle hastaneye yatırılan çocukların sayısında her geçen yıl artış meydana gelmesi ve yaş ortalamasının gittikçe düşmesi korku yaratıyor.

İngiltere sağlık departmanınında görev yapan Dr. Norman Lamb, ilaçlardaki uyuşturucudan etkilenenlerin sayısındaki artışı ve bu zehirlenmelerin vardığı boyutları ilerde çok büyük zararlara yol açacak korkunç durumlar olarak değerlendirdi.

Hükümetin gerekirse ecza odalarıyla iş birliği yapıp, beş yılda yarım milyon insanı zehirleyen ilaçların satımını ve kullanımını yasaklaması bekleniyor.