BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İkinci eş Bakırcı'ya yaramadı!

Yaptığı açıklamalarla büyük tepki çeken Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya kötü haber.

Abone ol

Bugün'ün haberine göre, AK Parti yönetimi Güneydoğu'dan ikinci eş alınmasını öneren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın ihracını istedi.

Bakırcı, tepkiere sebep olan açıklamasında, "Güneydoğu`da ikinci eş yaygın. Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle sorunların aza indirileceğine ve çözüleceğine inanıyorum" demişti. Bu sözler üzerine harekete geçen AK Parti yönetimi, belediye başkanı Halil Bakırcı hakkında inceleme başlatmıştı.

 Rize Belediye Başkanı ise sözlerinin farklı yönlere çekildiğini savunmuş, fakat yine de yanlış anlamaya yol açtığı için özür dilemişti.  Rizeli  birçok kişinin eşlerinin doğu kökenli olduğunu, Rize`den de doğuya birçok gelin gittiğini ifade eden Bakırcı,  "Maksadım kız alıp vermekle, Türk, Kürt, Laz ve diğer unsurlar arasındaki birliği daha da sağlam temellere oturtmak için akrabalık bağlarının geliştirilmesine katkı sağlamaktı. Bu amaçla yaptığım konuşma esas mecrasından uzaklaştırılarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiştir. Bu yanlış anlaşılmadan dolayı tüm kamuoyundan özür diliyorum" şeklinde açıklama yapmıştı.