BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.395,82
HABER /  GÜNCEL

İki yazar birbirine laf sokarsa!

CNN Türk'te iki yazar Ergenekon konusunda birbirine girdi. Yetkin'i bozan Arcayürek son sözünde ise kıvırdı.

Abone ol

Yazarlar, Ankara Kulisi'nde birbirine girdi. Radikal Ankara Temsilcisi Murat Yetkin sürekli sözü kesilince canlı yayında Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüyent Arcayürek'e sitem etti. Arcayürek, Johnson Mektubu konusunda ise Yetkin'i bir hayli zor durumda bıraktı.

Ergenekon Soruşturması, yazarları ikiye böldü. Murat Yetkin ve Fikret Bila'nın CNN Türk'te hazırlayıp sunduğu Ankara Kulisi programında "medya ve siyaset" ilişkisi tartışıldı. Medyanın Ergenekon'da soruşturmayı manipüle ettiği yönündeki iddiarı kabul etmeyen Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, soruşturma sürecinde isteyen gazetecinin istediği bilgiye rahatlıkla ulaşabileceğini iddia etti. Soruşturmayla ilgili bazı bilgilerin medyaya sızdırıldığı yönündeki iddialar ise programda Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Cüneyt Arcayürek'i karşı karşıya getirdi.

ANLATIRSAM GAZETECİLİĞİ BIRAKIRSIN

Yetkin'in sızma haberlerle ilgili Arcayürek'e söylediği sözler, iki yazar arasında soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Yetkin'in Arcayürek'e Jhonson Mektubu'nu nasıl elde ettiğini sorması üzerine Arcayürek, imalı bir cevap verdi.

Yetkin'in "size sızınca oluyor, o mektubu Dışişleri'nin kasasından mı aldınız" cümlesine bozulan Arcüyerek, "Ben onu nasıl anlattığımı söylesem senin yüreğin dayanmaz anlıyor musun? Gazeteciliği bırakırsın" dedi. Yetkin neden bırakacak mışım sorusuna ise Arcayürek, "heyecandan bırakırsın anlamında kullandım" diyerek kendini savundu.

Arcayürek Samanyolu TV için neler söyledi neler! Yetkin'in Arcayürek için söylediği imalı sözlerin videosu haberin devamında...

[PAGE]

ARCAYÜREK'TEN SAMANYOLU'NA FALSOLAR

Arcayürek'in eleştirilerinden Samanyolu TV'de nasibini aldı. İşte o sözler;

Bakın şimdi neden taraflıyız diyorum. Ben TV'leri, haberleri izlerim. Arkadaş alınmasın (Hüseyin Gülerce'yi işaret ederek), Samanyolu TV'sini izlemem. Oradan 18 dolaylarında geçiyorum.

Haşa huzurlarınızda söylüyorum ama hayvanlarla ilgili bir belgesel var. Bir anons yaptı, anons. Saat 18.25'te haberle ilgili anos. Haber şu, 18.25'te haber bülteninde! Anons, Cumhuriyet yazarları hükemeti devirmeye yemin ettiler. Şok sözler... Şimdi kardeşim takdim bu. Yani şimdi ben acizane Cumhuriyet yazarıyım yani tamammı. Ben Cumhuriyet yazarıyım ve bu anonsa göre hükümeti devirmek için yemin eden yazarlardan biriyim. Bir panelde iki arkadaşım konuşmuş, bir iki cümlesini almış bunu anons ediyor. Şimdi bunu neden söylüyorum. Onlar bizi taraf olarak gösteriyor. Böyle yani!

İşte iki yazarın birbirine söylediği o sözler;