BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.387,01
HABER /  GÜNCEL

İki personelimiz kaçırıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde iki askeri personelin kaçırıldığını açıkladı. <br/>Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan ...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde iki askeri personelin kaçırıldığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, sözde gençlik yapılanmasına mensup bir grubun, Lice/Abalı Jandarma Karakol Komutanlığının iki km güneybatısı bölgesinde, trafiği durdurarak yolu kestiği ve iki-üç araç ile yolu trafiğe kapattıkları belirtilerek yol üzerinde 90-100 araçlık konvoy oluştuğu kaydedildi.
Yapılan açıklamada, yolu kapatan söz konusu gruba, Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası inşaat alanının güvenliğini sağlayan unsurlarca müdahale edildiği kaydedilerek "Müdahalede bulunan unsurlara söz konusu grup tarafından taş, havai fişek, molotof kokteyli ve ses bombaları ile saldırıda bulunulmuştur. Çıkan olaylar sırasında Silvan 4’üncü Jandarma Komando Alay Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş atılan ses bombasının isabet etmesi sonucu, sağ bacağı ile kulağından hayati tehlikesi olmayacak şekilde hafif yaralanmıştır. Saat 21.45 sıralarında, yolda oluşan konvoyda bulunan yolcu otobüsünden indirilen iki askeri personel, söz konusu grup tarafından kaçırılmıştır" ifadesi kullanıldı.

MAYINA BASAN VATANDAŞIN AYAĞI KOPTU
Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Balkaya Dağı bölgesinde, ot toplamaya giden bir vatandaşın mayına basması sonucunda sağ bacağı diz altından koptuğu ifade edilen açıklamada,
"Yaralı vatandaş, Geçici Köy Korucuları tarafından Kara Kuvvetleri 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığına getirilmiş, buradan bir adet S-70 helikopteri ile Yüksekova Devlet Hastanesine nakledilmiştir.
Yüksekova Devlet Hastanesindeki ilk müdahaleyi müteakip, yaralı vatandaş Yüksekova’dan helikopter ile alınarak havayolu ile Van’a nakledilmiştir. Söz konusu vatandaşın hayati tehlikesi bulunmaktadır" denildi.

TACİZ ATEŞİNE KARŞILIK VERİLDİ
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından. Kara Kuvvetleri 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Ortaklar Köyünün yaklaşık 10 km güneydoğusunda yer alan Kale Tepe üs bölgesinde konuşlu olan 2’nci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına, Koç Tepe bölgesinden ve Irak’ın kuzeyinden taciz ateşi açıldığı kaydedilerek unsurlar tarafından açılan ateşe derhal karşılık verildiği belirtildi.
Açıklalmada, bölgeye; 26 Nisan 2014 tarihinde saat 15.40’ta Hakkâri / Otluca’dan AH-1W (Kobra) taaruz helikopteri ve saat 16.45’te insanlı keşif uçağı sevk edildiği bildirildi.

PATLAYICI DÜZENEĞİ BULUNDU
Elazığ İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Elazığ/Arıcak-Üçocak Köyü Ziyaret Tepe bölgesinde yol üzerinde icra edilen Mayın/EYP aramasında, patika üzerinde taşlar arasına gizlenmiş, bir adet EYP düzeneği bulunduğu ifade edilerek Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Unsuru tarafından muhafaza altına alındığı kaydedildi.
EL YAPIMI BOMBALAR İMHA EDİLDİ
Kara Kuvvetleri 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı Siirt Doğan üs bölgesindeki personelin değişimi için icra edilecek karayolu intikalinin emniyeti maksadıyla görevlendirilen unsurlar tarafından yapılan kontrolde; Siirt/Pervari İlçesi Düğüncüler Köyü Doğan Üs Bölgesi yolunun 20’nci km’sinde karayoluna yaklaşık 40 m mesafede, açıkta kablo görüldüğü vurgulanarak şöyle denildi:
" Kablo ucunun çıkarılarak takip edilmesi sonucunda, karayolu üzerinde bir adet kablo ile uzaktan komutalı tuzaklanmış 12 kg’lık mutfak tüpü ve yanında pet şişe içerisinde 500 gr’lık TNT kalıbı ile yapılmış bir EYP tespit edilmiştir.
Çevrede yapılan detaylı arama sonucu, saat 09.30 sularında birinci noktaya 200 m mesafede, önceden mevzi olarak kullanılmış bir bölgede, kayaların arasında gizlenmiş toprağa gömülü vaziyette, bir adet basma düzenekli 2 kg’lık piknik tüpü ile yapılmış ikinci bir EYP tespit edilmiştir.
Pervari Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, 26 Nisan 2014 tarihinde saat 14.30’da, Siirt İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekiplerince incelenmeyi müteakip, Patlayıcı İmha Unsuru tarafından yerinde imha edilmiştir."
(İHA)