BIST 10.183
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.388,57
HABER /  DÜNYA

İİT Genel Sekreteri’nden Suriye açıklaması

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriye’de kimyasal silah kullanımına ilişkin haberlerden derin endişe ...

Abone ol

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriye’de kimyasal silah kullanımına ilişkin haberlerden derin endişe ve üzüntü duyduğunu ifade etti.
İhsanoğlu, başkent Şam yakınlarında yapılan hava saldırılarında kimyasal silahların kullanıldığı ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği yönündeki haberlerin ardından yazılı bir açıklama yaptı.
İhsanoğlu açıklamasında, “Ekranlarda gördüğümüz o masum çocukların cansız bedenlerinin görüntüsünün kimsenin gözünün önünden gittiğini sanmıyorum. Bunun bir vahşet olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bu insanlık dışı eylemin faillerinin bulunması amacıyla Suriye hükümetini uluslararası bir soruşturma başlatmaları için ilgili mercilere yardımcı olmaya davet ediyorum. Sorumlular derhal adalete teslim edilmelidir” ifadelerini kullandı.
Genel Sekreter ayrıca bu haberler doğrulandığı taktirde uluslararası ve insani hukukun açıkça çiğnenmesi anlamına gelecek kimyasal silah kullanımının Suriye’de süre gelen çatışmaları yeni bir boyuta taşıyacağını ifade etti.
(İHA)