BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
HABER /  GÜNCEL

İhtirazi kayıtla kabul edilecek telgraflar

PTT, alıcı adresi nedeniyle gecikme ihtimali olan telgraflar için müşterilerini uyarıyor ve böyle telgrafları imza karşılığı kabul ediyor.

Abone ol

PTT A.Ş. 162 yıldır telgrafla haberleşmeyi sağlıyor. Türkiye’de telgraf hizmeti veren tek kurum olan PTT A.Ş. telgraf gönderme şekilleri ve telgraf özel hizmetleriyle müşterilerine pek çok avantaj sunduğu gibi telgrafın takibinin kolay yapılmasını ve ilgili kişiye en güvenilir şekilde iletilmesini de sağlıyor.

Fakat kimi zaman alıcı adresi kaynaklı aksamalar meydana geliyor. PTT, alıcı adresi nedeniyle gecikme ihtimali olan telgraflar için müşterilerini uyarıyor ve böyle telgrafları imza karşılığı kabul ediyor. Bunlara “ihtirazi kayıtla kabul edilen telgraf” adı veriliyor.

Mesaileri bitmiş veya bitmek üzere olan PTT işyerlerine, adresleri yeterli olmayan yerlere, askerî ve sivil okullarla birlikte cezaevi ve hastane gibi yer adreslerine, posta abone kutusuna, il ve ilçe dağıtımı dışındaki yerlere ve köy adreslerine, mesai saatleri dışında resmî dairelere, belirli gün ve saatte teslim hizmetinde 24 saatten, acele telgrafta 6 saatten önce, tatil günleri kapalı bulunan adreslere çekilen telgraflar ihtirazi kabul ediliyor.

PTT, hayatınızı kolaylaştırıyor…

ptt